Afbeelding

DraGor verliest weer, toch perspectief

Nieuws

DraGor verliest weer, toch perspectief: Annet Vlietstra van DraGor (links) zoekt naar afspeelmogelijkheden. (Foto: Klaas Rozema)

DraGor verliest weer, toch perspectief

DRACHTEN – De waterpolodames van WSG DraGor incasseerden zaterdagavond in zwembad De Welle in Drachten een nieuwe nederlaag. SGHA (Heerenveen, Joure en Lemmer) was een paar maten te groot voor DraGor dat onderaan staat in de tweede klasse van de bondscompetitie. Ondanks de afgetekende 3-14 nederlaag tegen de nummer twee ziet trainer-coach Hylke Bakker in de toekomst perspectieven voor zijn ploeg.

DraGor kreeg geen greep op de tegenstander, die sneller handelde, met scherp schoot en het betere waterpolo liet zien. In de eerste periode was DraGor door SGHA al op een 2-5 achterstand gezet. De doelpunten van Annet Vlietstra, beide afstandsschoten, gaven de score een wat draaglijker aanzien.
Daarna volgden twee improductieve periodes waarin het doel van SGHA niet werd gevonden. In de laatste periode veerde DraGor weer enigszins op. De treffer van Maaike de Boer was fraai en daarna testte Eva Bakker nog de keepster van SGHA, zonder dat dit een treffer opleverde, Dat de 3-14 nederlaag niet royaler uitviel was niet op de laatste plaats de verdienste van interim-keepster Pepi Hoitinga, die meer doelpunten van SGHA voorkwam.  DraGor promoveerde vorig seizoen naar de tweede bondklasse. “Dat barde fluitsjend”, volgens trainer coach Hylke Bakker. De euforie van die promotie wordt getemperd door een reeks nederlagen in de nieuwe competitie. DraGor heeft moeite aan te haken bij het hogere bondsniveau. Trainer-coach. Hylke Bakker heeft na de promotie zijn team aangepast om de chemie te herstellen. “Dat hat in bewuste kar west. In pear spylsters pasten net yn it team. Sy woene harren eigen plan útfiere, ek by de trainingen. Dat gie ten koste fan de sfear en in goede sfear is foar my wichtiger as de kwaliteit.” Door die mutaties in de selectie is DraGor de competitie ingegaan met andere spelers. “Dy binne jonger en hawwe minder ûnderfining.” De talenten moeten rijpen, maar krijgen op dit niveau, waar het tempo hoger ligt en technisch en tactisch beter waterpolo wordt gespeeld, weinig kans om zich te ontplooien. “Mar it giet de goede kant út”, vindt Bakker.

Zijn speelsters hebben nog een wereld aan wedstrijdervaring te winnen, aldus Bakker. Het tactisch snel omschakelen moet beter volgens hem. “Se reagearje wat te let, it trochsjen fan situaasjes en it meitsjen fan keuzes kin better.” Meer variatie in het spel en de aanval moet worden ingeslepen om het de tegenstanders moeilijker te maken, zegt Bakker. “As de midfoar net oanspile wurde kin, moatte oare spylsters yn balbesit en skoaringsposysje komme. Ek moat der mear fan ôfstân sketten wurde.”

Degradatie naar de districtsklasse is volgens Bakker geen drama. “Op in leger nivo kinne wy dan rêstich fierder bouwe oan it team.” DraGor heeft voldoende perspectief. Het tweede damesteam presteert prima in de tweede districtsklasse.

Bovendien dienen zich nieuwe talenten aan, waarmee DraGor zich kan richten op de toekomst. Britt Hoitinga is één van de jeugdspeelsters die zich manifesteert bij de eerste selectie. Ze beschikt over snelheid en maakt deel uit van het districtsteam onder zeventien jaar van het Waterpolo Opleidingscentrum Noord Nederland.

Dit jaar was de slagzin: 'Ik heb het zo druk als een kip met pasen.'
Puzzelen met paaseieren en letters Algemeen 15 uur geleden
Op vele plekken in Friesland staat de heide volop in bloei, zoals hier langs het fietspad door het Fochteloerveen bij Fochteloo.
Nieuwe fietsroutes in Zuidoost-Friesland zetten 'Het Andere Friesland' op de kaart Algemeen 16 uur geleden
Aafke Jansen uit Friesland de middelste van de drie vrouwen met bevrijdingsrokken. Vandaag maandag 15 april hangt de bevrijdingsvlag in Grou aan de gevel.
(video) Wat is het verhaal achter de bevrijdingsrokken in Fryslân? Algemeen 16 uur geleden
Lezing wolf en maatschappij door André Donker.
Lezing Wolf en maatschappij in Dokkum Algemeen 17 uur geleden
In part fan it oanplakbiljet yn 19e-iuwske styl fan de jûn fan 6 maaie 2024 yn 't Readhert yn Burgum.
200 jier Tsjibbe Gearts van der Meulen, Wâldman en Wrâldboarger Algemeen 17 uur geleden
Medailleregen GYM academy ABC teams
Medaille "regen" GYM Academy Dokkum Algemeen 18 uur geleden
De Badeendjesrace in Dokkum
Badeendjes gaan weer racen op Koningsdag Algemeen 18 uur geleden
Een vrouwtje grijze zandbij met pollen van een wilg.
Nationale Bijentelling vraagt tien dagen aandacht voor wilde bijen Algemeen 19 uur geleden
Ferwert is klaar voor Kain
Ferwert is klaar voor Kaïn Algemeen 20 uur geleden
De nieuwe training van energieboswachters. Staand cursusleidster Suzanna Bekkema in 'De drie pilaren' in Oudeschoot.
De Training Energieboswachter 2024 is gestart! Algemeen 22 uur geleden
Kruiwagenmars door Burgum tijdens Wereld Aarde Dag.
Kruiwagenmars door Burgum tijdens Wereld Aarde Dag Algemeen 23 uur geleden
Op de foto v.l.n.r. voor: Nikée Feitsma, Nine Postma en achter: Fenna Hoekstra, Larissa van der Woude, Swany de Haan
Turn- en Gymsport Dokkum Nederlands kampioen! Algemeen gisteren
Onmachtig Warga verliest met 1-3 van Geel Wit.
Onmachtig Warga verliest met 1-3 van Geel Wit Algemeen 14 apr, 23:10