SC Veenwouden wint cup

Sport Sport

DAMWALD – In een bomvolle sporthal ‘De Boppeslach’ in Damwâld won SC Veenwouden afgelopen zaterdag de felbegeerde SakeStore Dantumadeelcup. In de finale waren de Feanwâldsters met een 5-2 zege te sterk voor Broekster Boys.

De voorronden bleven tot de laatste wedstrijd spannend. Vierdeklasser VCR won verrassend met 1-0 tegen derdeklasser Zwaagwesteinde Za. VIOD won met 1-2 van Broekster Boys, die vorig jaar de finale won met 8-2. Derdeklasser VIOD won daarna vrij gemakkelijk met 3-1 van VCR. Broekster Boys won door een doelpunt van Dirk Wijnsma met 2-1 van Zwaagwesteinde Za. VIOD won daarna met 2-0 van de mannen uit De Westereen. Broekster Boys speelde tegen VCR ook niet sterk, maar lang bleef het 2-1 voor de Damwâldsters. In de laatste minuut scoorde VCR de gelijkmaker en dat was verdienstelijk voor de mannen uit Rinsumageest. Broekster Boys werd eerste en VIOD tweede. Zij mochten in de kruisfinales spelen.

In poule B rekende SC Veenwouden af met De Wâlden (4-1). VC Trynwâlden tegen Zwaagwesteinde Zo. speelden gelijk. In de tweede ronde won vierde klasser De Wâlden verrassend van tweedeklasser Trynwâlden met 1-0. Veenwouden en Zwaagwesteinde Zo. speelden gelijk (2-2). In de derde ronde won SC Veenwouden gemakkelijk van VC Trynwâlden (4-0). De Wâlden won verrassend met 4-1 van Zwaagwesteinde Zo. SC Veenwouden werd eerste en De Wâlden wist tweede te worden. Deze twee mochten zich dus bij Broekster Boys en VIOD voegen in de kruisfinales.
In de eerste kruisfinale kruisten Broekster Boys en De Wâlden de degens. Broekster Boys was torenhoog favoriet. Maar de kruisfinales zijn altijd heel erg spannend. Tjalling van der Meulen scoorde na twee minuten de 1-0. Wieger Zuidema van De Wâlden scoorde enkele minuten later de gelijkmaker. De Wâlden nam zowaar een 1-2 voorsprong. Broekster Boys had niet zijn beste dag en moest heel diep gaan. Twee minuten voor het eindsignaal wist Piet Wessel de gelijkmaker te scoren (2-2). Deze stand bleef gehandhaafd en de shoot-outs moesten de doorslag geven. De Wâlden scoorde geen enkele shoot-out. Tjalling van der Meulen scoorde feilloos voor Broekster Boys en dus mocht Broekster Boys de finale spelen.

De andere kruisfinale werd een nog grotere happening tussen SC Veenwouden en VIOD. De supporters van beide kampen roerden zich op de tribunes. Veenwouden nam de leiding tegen VIOD, maar de Driezumers wisten op gelijke hoogte te komen. Het leek erop dat een shoot-out moest bepalen wie de wedstrijd zou winnen, omdat het gelijkspel leek te gaan worden. Maar Albertjan van Zwol produceerde in de slotminuut de winnende treffer, waardoor SC Veenwouden de finale wist te bereiken.

Toen mocht Veenwouden vechten voor de titel tegen Broekster Boys. In een prachtige ambiance speelde SC Veenwouden een ijzersterke finale. De ruststand was 3-1 voor het team van coach Geert Sijtsma. In de tweede helft liepen de Feanwâldsters uit naar 5-1. Broekster Boys wist in de slotfase de 5-2 te maken en dat was ook de eindstand. Daarna kon het Feanwâldster feestje helemaal losbarsten in de sporthal.

Actueel

© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 18 minuten geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 1 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 2 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 2 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 3 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 18 uur geleden
Paasmaandag paaseieren zoeken bij museum De Sukerei
Paasmaandag paaseieren zoeken bij museum De Sûkerei Algemeen 19 uur geleden
Hoofdvakdocente Fie Schouten
Lenteconcert door docenten met hun master-studenten van het Prins Claus Conservatorium Algemeen 19 uur geleden
Miss Naomi Vellinga strijdt voor goede doelen.
Missverkiezingsfinalist Naomi Vellinga is een schoonheid met een doelbewuste missie Algemeen 20 uur geleden
Jamsessie na concert DC Ray 'Sings nat King Cole'
"Dokkum nu ook op de kaart in de jazzwereld" Algemeen 23 uur geleden
Leuke uitjes tijdens Pasen.
Eieren zoeken, codes kraken en lekker fietsen tijdens Pasen Algemeen 23 uur geleden
Color guard Nova/De Marko's vijfde op Finals
Color guards Nova/De Marko's vijfde op Finals Algemeen gisteren
De provincie wil het gebruik van bestrijdingsmiddelen afbouwen.
Subsidie om te experimententeren met afbouw gewasbeschermingsmiddelen Algemeen 27 mrt, 11:00
Zondag 24 maart Wedstrijden Nunspeet en Leek
Hiphop en showdance team uit Drachten schitteren in Nunspeet en Leek Algemeen 27 mrt, 10:48
Technische vernieuwing kan wellicht in aanmerking komen voor een deel van de zeven miljoen euro subsidie voor het MKB in Noord-Nederland.
Zeven miljoen euro subsidie voor innovatie in MKB Noord-Nederland Algemeen 27 mrt, 09:57
Creëer een Betoverende Paastafel: Tips voor een Onvergetelijk Paasontbijt.
Creëer een Betoverende Paastafel: Tips voor een Onvergetelijk Paasontbijt Algemeen 27 mrt, 08:30