Wielertweedaagse wederom bloedstollend spannend

Nieuws

SURHUISTERVEEN –  De zesde editie van de Wielertweedaagse op hometrainers in Zalencentrum De Lantearne in Surhuisterveen werd opnieuw een spektakelstuk van de eerste orde. Bloedstollende wedstrijden, een bomvolle zaal en een hartstochtelijk meelevend publiek zorgden voor een geweldige ambiance. Met name in de allesbeslissende finaleritten stond De Lantearne op zijn grondvesten te trillen.

“Het liep letterlijk en figuurlijk op rolletjes”, zei koersdirecteur Henk Postma. De ‘Christian Prudhomme’ van het Feanster wielerspektakel was dan ook uitermate tevreden. “Geen enkele wanklank, de deelnemers waren tevreden en ook nu weer was het publiek de grote winnaar.”
De organisatie had de zaken weer prima voor elkaar. Ook dit jaar was Het Snelle Wiel uit Bladel ingeschakeld voor het verzorgen van het materiaal. “Gewoon perfect en uiterst professioneel. We moesten regelmatig een beroep doen op hun geavanceerd computersysteem, aangezien de verschillen met het blote oog soms niet waarneembaar waren”, aldus Henk Postma.

Het woordje ‘eindelijk’ was het sleutelwoord aan het einde van de zesde editie. “Eindelijk”, verzuchtte Sije Kornelis Brinkman bij de mannen, “eindelijk”, riep ook Jeanet From bij de vrouwen. Een aantal keren werden zij al  tweede, nu gingen zij beiden met de hoofdprijs naar huis.
Sije Kornelis Brinkman, deelnemer aan alle zes edities, vormde samen een team met Nourdin Laifaoui. Zij kwamen uit voor Folkerts Interieurvisie. “Het werd nu tijd voor de hoogste trede”, vond Brinkman. “Ik zat er al zo vaak tegenaan.” De Surhuizumer trof in Nourdin Laifaoui een ijzersterke maat. “Fietsen doe ik nauwelijks, ja naar de bushalte. Wel heb ik aan spinning gedaan, dat was nu in mijn voordeel”, aldus Laifaoui. Voor hem was het helemaal een succesvolle tweedaagse, want ook individueel toonde  hij zich de sterkste en werd tot sprintkoning gekroond. Na een slechte start pakte hij de 43-jarige ‘pedaleur’ Marcel Pultrum nog in de laatste meters terug. Van der Ploeg Projectstoffering werd met de renners Wout Marinus en Arjen Stienstra tweede. Ook op het podium kwamen Jorn Tabak en Halbe Jan Douma (Albert en Aukje Keurslagerij).

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Jeanet From en Ilse Veenstra. Zij kwamen uit voor Autoschadebedrijf Anne van Kammen. Net als Brinkman bij de mannen zat Jeanet From bij de vrouwen al een aantal keren dichtbij de zege. “Geweldig, dat het nu is gelukt.” Samen met de 15-jarige Ilse Veenstra uit Augustinusga vormde zij het sterkste koppel. Ilse Veenstra debuteerde op de hometrainer. “Ik wist niet wat me te wachten stond, maar het was wel erg zwaar.” Tijdens haar debuut pakte ze ook nog de titel van sprintkoningin, die het vorig jaar was weggelegd voor haar huidige teamgenote Jeanet From. Marrit Tjoelker en Mariska van der Wijk, uitkomend voor Ate Hoeksma Schildersbedrijf werden tweede. De derde plaats was voor Jantsje van der Veen en Rianne Stienstra (Borger Tegels & Sanitair).
Tijdens de Wielertweedaagse werd een actie gehouden door en ten bate van de Stichting Voedselbank Achtkarspelen.

De uitslagen (mannen): 1. Folkerts Interieurvisie; 2. Van der Ploeg Projectstoffering ; 3. Albert en Aukje Keurslagerij; 4. Droogers Horeca Apparatuur; 5. Kits Reklame; 6. Land Interieurbouw; 7. Samenwerkende Schilders Surhuisterveen; 8. Bestratingsbedrijf Spoelstra en Nijboer; 9. Brasserie Kolkzicht; 10. Fiat/Avia/NNAB;  11. Hollema Bouw BV; 12. Broekenhuis; 13. Van der Velde & Hoen Makelaardij; 14. Drukkerij Mulder; 15. Alserda Consultancy @ Advies;  16. Fietscentrum Surhuisterveen Daan Lanting. Vrouwen:1. Anne van Kammen Autoschadebedrijf; 2. Ate Hoeksma Schildersbedrijf; 3.Borger Tegels & Sanitair; 4. Intertoys Numan; 5. Hovinga DakCenter; 6. Bakkerij A.J. van der Bijl; 7. DVEN Accountants Adviesgroep; 8. Sportcentrum Reflex.

Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 17 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 19 uur geleden
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30