ATO Bedrijfstrainingen groeit snel

Zakelijk Zakelijk

ATO Bedrijfstrainingen groeit snel

De 3000ste cursist, de heer Grit van Firma Zuidberg uit Ens, ontvangt een bloemetje en een cursus ter waarde van  250 euro als hij wordt gefelicteerd door Johan Folkertsma van ATO. (Ingezonden foto)

LEEUWARDEN – ATO Bedrijfstrainingen schreef dit jaar de 3000ste cursist in. “Weer vijfentwintig procent meer dan vorig jaar”, zegt bedrijfseigenaar Johan Folkertsma. ATO realiseerde verleden jaar ook al een bedrijfsgroei van vijfenveertig procent ten opzichte van 2011, het jaar dat Johan en zijn vrouw Tjitske het bedrijf overnamen. “Organisaties uit het hele land weten ons te vinden”, aldus Folkertsma. “Omdat onze cursussen een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben.”

Bij ATO Bedrijfstrainingen volgen werknemers van uiteenlopende sectoren cursussen en bij- of nascholingslessen. Ze halen er diploma’s voor heftruckrijden, hijskraanbesturing, ehbo, bedrijfshulpverlening, VCA of bijvoorbeeld boomzagen. Maar ook certificaten op het gebied van veiligheid, de verplichte nascholing voor beroeps-chauffeurs of om te werken in de petrochemie kunnen worden gehaald bij ATO Bedrijfs-trainingen. “Sollicitatietrainingen verzorgen wij ook. Het cursusaanbod wordt nog elke maand uitgebreid en verbreed”, vertelt Folkertsma.
Alle opleidingen van ATO Bedrijfs-traingen zijn erkend door de officiële belangenorganisaties voor de bouw, de transportsector en de rijopleidingensector; belangrijk in verband met mogelijke subsidies en vergoedingen.

Lekker eten is een vast programma-onderdeel van de cursussen bij ATO Bedrijfstrainingen. “De cursisten ervaren een cursusdag bij ons als een dagje uit”, vertelt Johan Folkertsma. Tjitske Folkertsma treedt op als gastvrouw en vaste prik is een uitgebreide lunch. “Veel werknemers moeten verplicht scholing volgen. Het is belangrijk dat zij met een positief gevoel thuiskomen. Daarom leren wij onze cursisten veel, maar zorgen we ook voor een fijne sfeer.”

Praktijkcursus op maat

Leraren die weten waar ze over praten, staan voor de klas bij ATO Bedrijfstrainingen. “Ik ben zelf examinator voor een twintigtal cursussen en zit dientengevolge zelf geregeld in de schoolbankjes. Ik weet: een boek voorlezende docent irriteert. Bij ons vind je die leraren niet. Al onze dertien docenten zijn vakidioten, meestal zelf nog werkzaam in de praktijk.”

Een slagingspercentage van hoog in de negentig procent en maatwerk zijn eveneens kenmerken van ATO Bedrijfstrainingen. Het docententeam kan snel schakelen. Zit er iemand in de groep die wat meer aandacht nodig heeft, dan wordt er een extra docent bijgeroepen. Heeft een cursist twee cursusdagen nodig in plaats van een, dan kan dat. Heeft hij al veel ervaring, dan ligt de aandacht op de ontbrekende kennis. “Ook voor de minder bedeelden onder ons, qua geestelijke vermogens, hebben wij goede mogelijkheden. We kijken altijd wat mensen wel kunnen en sluiten daarbij aan”, zegt Johan Folkertsma die ook trainingen verzorgt voor de gehandicaptenorganisatie Talant.

Lage kostprijs

Kwalitief hoogstaande cursussen voor relatief lage prijzen realiseert ATO Bedrijfstrainingen door zelf het lesmateriaal te maken en door over een eigen, groot, terrein met oefenmaterieel te beschikken waar volop getraind kan worden.
“Indien gewenst komen wij naar de bedrijven toe”, zegt Johan Folkertsma. Zijn docenten reizen door het hele land. Voor veel bedrijven beheert ATO Bedrijfstrainingen het scholingsbudget, waarmee dit op de Pallasweg 28 in Leeuwarden gevestigde bedrijf het management van grote organisaties ontzorgt. (www.ato-trainingen.nl)

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 12 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 13 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 15 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 15 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 16 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 17 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 18 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21