Afbeelding

Drachtster Boys delft onderspit tegen Harkema

Sport Sport

Drachtster Boys delft onderspit: Dat Drachtster Boys het vooral van inzet moet hebben blijkt uit dit spelmoment. Peter Jansen Klomp (links) en Jacko de Jong belagen Jordy van Wijk van Harkemase Boys. Op de achtergrond Roel van der Meulen. (Foto: Klaas Rozema)

Drachtster Boys delft onderspit

DRACHTEN – Harkemase Boys heeft de kandidatuur voor het kampioenschap in de hoofdklasse scherper gesteld door Drachtster Boys met 0-2 te verslaan. De derby bleef qua niveau enigszins achter bij de verwachtingen, maar de winst van Harkemase Boys was verdiend. Drachtster Boys creëerde te weinig kansen om aanspraak te kunnen maken op de punten.

De laatste competitieronde voor de winterstop trok veel toeschouwers en ook de pers was volop vertegenwoordigd. Ze zagen een vrij vlak duel dat bij vlagen opleefde door goede acties. De tweede helft was doorslaggevend, want toen draaide Harkemase Boys de tegenstander de duimschroeven aan.

Hoofdtrainer Willem Brouwer van Harkemase Boys had weinig woorden nodig om het duel van de regionale grootmachten te karakteriseren. “It wie gjin geweldige wedstriid, mar wy hawwe fertsjinne wûn. Drachtster Boys hie net folle oanfallende yntinsjes.” Dat laatste was waar, maar het betekende geenszins dat Drachtster Boys zich ingroef. Drachtster Boys komt tegen de toppers in de hoofdklasse nu eenmaal tekort, had moeite de bal in de ploeg te houden en moest het qua combinatievermogen, tactiek en tempo afleggen tegen het meer geroutineerde Harkemase Boys, dat duidelijk een fase verder is in de ontwikkeling. De punten zullen door Drachtster Boys gepakt moeten worden tegen tegenstanders van minder kaliber.

Verdediger Herman Rozema van Drachtster Boys erkende volmondig dat zijn ploeg geen aanspraak kon maken op de winst. “Harkemase Boys voetbalde gemakkelijker, we leunden verdedigend teveel achterover en creëerden weinig kansen.”

Rozema speelde een onfortuinlijke hoofdrol bij de tweede goal van Johnsen Bacuna. In het nauw gebracht door de snelle aanvaller, kreeg hij de bal niet onder controle en zat ook keeper Jarno de Jong ernaast, waarna Johnsen Bacuna de bal in het lege doel kon tikken en de wedstrijd was gespeeld. “Het is een zwaar seizoen, daarin zijn we realistisch, maar we raken niet in paniek”, beaamt Rozema.

Drachtster Boys hield de eerste helft vrij gemakkelijk stand. Beide ploegen wilden niet verliezen en speelden vooral een tactisch spelletje. Johnsen Bacuna was de animator bij Harkemase Boys: steeds wanneer de aanvaller zijn acties maakte aan de rechterkant gebeurde er iets. Said Hassan, het talent van Drachtster Boys, kon minder zijn stempel op de wedstrijd drukken. In balbezit maakte de technisch begaafde middenvelder niet altijd de goede keuzes en had hij teveel tijd nodig, wat balverlies of een haperende voortzetting opleverde. De aanvallers van Drachtster Boys werden te weinig bereikt. Drachtster Boys had twee memorabele momenten: een afgekeurd doelpunt van Peter Jansen Klomp en een inzet van verdediger Iloba Achuna, die de bal bijna kon binnentikken. Daar stond een handvol kansen voor Harkemase Boys tegenover.

Harkemase Boys bleef domineren en voerde in de tweede helft de druk op. Daardoor werd het steeds meer eenrichtingsverkeer en hing een doelpunt in de lucht. Toen de bal weer eens in het strafschopgebied van Drachtster Boys werd gepompt hadden de verdedigers geen oog voor Arton Musliu, die zeeën van tijd kreeg om aan te leggen en beheerst en subtiel 0-1 scoorde. Drachtster Boys kon niet overschakelen op de aanvallende modus en het doelpunt van Johnsen Bacuna (0-2) beroofde de wedstrijd van het laatste restje spanning.

In de slotfase kreeg Iloba Achuna van Drachtster Boys zijn tweede gele kaart na een overtreding op Arton Musliu en dus rood. De vrije trap van Roel van der Meulen leverde Harkemase Boys geen derde doelpunt op. De wedstrijd ging min of min als een nachtkaars uit, hoewel keeper Maikel Kampjes van Harkemase Boys nog eenmaal aan de bak moest bij een schot van spits Sicco Brouwer van Drachtster Boys, die een anonieme wedstrijd speelde.

Harkemase Boys staat na de eerste competitiehelft op de tweede plaats, drie punten achter koploper ACV.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 4 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 5 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 5 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 6 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 6 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 7 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 7 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 9 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 10 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 11 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 11 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 12 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34