Opsterland sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem
Opsterland sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem Foto: Meld Misdaad Anoniem

Opsterland sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

112

Opsterland gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem (M.) De gemeente ontvangt vanaf nu relevante signalen over criminaliteit en fraude in Opsterland.

De samenwerking vergroot de informatiepositie van de gemeente en versterkt hiermee de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Burgemeester Roolvink: ,,Samen zorgen wij voor een veilige leefomgeving. Alles wat in de wereld kan gebeuren, kan ook in Opsterland gebeuren. Criminaliteit houdt niet op bij de gemeentegrens.’’

Speciale aandacht daarbij gaat uit naar georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Dit wordt in de samenleving een steeds groter probleem. Het onderscheidt tussen legale en illegale, criminele bedrijfsvoering wordt hierdoor steeds lastiger te maken. Het schaadt maatschappelijke structuren en het vertrouwen van de burger. Deze vorm van criminaliteit gaat vaak gepaard met geweld, bedreiging en intimidatie.

Met de toetreding tot M. voegt Opsterland zich bij de Provincie Fryslân, het Wetterskip Fryslân en een groot aantal gemeenten. Onder de noemer de Friese Aanpak wordt gezamenlijk geïnvesteerd in onderlinge samenwerking. Wanneer overheidsorganen bewust bezig gaan met het opwerpen van barrières, wordt het voor criminelen steeds lastiger om voet aan de grond te krijgen in de bovenwereld. 

De gemeente wil weerbaar zijn en signalen over ondermijnende criminaliteit vroegtijdig herkennen en ontvangen. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen, aldus Roolvink. ,,We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. Meld Misdaad Anoniem draagt hieraan bij.’’  M. is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politieMensen kunnen er meldingen doen over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. Het meldpunt is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden 

Schorsing in de raad van Tytsjerksteradiel over versnelling van woningbouw in Burgum. Op de voorgrond v.l.n.r. staan Douwe Hooijenga (CU), Sjaak Hoekstra (VVD) en Gert van der Meijden (CDA). Op de achtergrond 'daartussen' FNP-raadsleden Emmie Soepboer en Jan Pieter van der Velde.
Snellere aanpak woningbouw in Burgum: raad en college vooreerst op één lijn Algemeen 14 uur geleden
Kaartverkoop Oranjewoud Festival 2024 start 1 maart
2024 Kaartverkoop Oranjewoud Festival 2024 start 1 maart Algemeen 15 uur geleden
Bij de Regiopoli in Drachten kun je voor steeds meer specialistische zorg terecht
Regiopoli breidt gynaecologische zorg fors uit Algemeen 15 uur geleden
Luister jij graag naar klassieke muziek?
Wie wil bij muziekluisterclub? Algemeen 16 uur geleden
Je, Anne
Een stukje geschiedenis en legendarische muziek in De Lawei Algemeen 16 uur geleden
De brug bij Skûlenboarch wordt gerepareerd. Verkeer kan er vooreerst niet overheen en een tijdelijke pont voor fietsers en voetgangers acht Rijkswaterstaat te onveilig.
Geen tijdelijke pont bij Skûlenboarch: "Te ûnfeilich" Algemeen 16 uur geleden
De grinding deathcoreband Kletus
Voorronde Metal Battle in Iduna Algemeen 17 uur geleden
Het gemeentehuis in Damwâld, met links op de begane grond de raadszaal.
Dantumadiel wil achterstanden wegwerken en organisatie doorontwikkelen Algemeen 19 uur geleden
Funderingsschade.
Funderingsloket Fryslân 1 maart open Algemeen 20 uur geleden
Melissa
Start ynskriuwing Liet foar finale 2024 Algemeen 29 feb, 17:30
De Fanfarepodcast vanaf 29 februari online
Tryater presenteert intieme podcast over fanfare Algemeen 29 feb, 15:30
Beammen foar Elkenien krijgt hulp van studenten en medewerkers Hotel Management School Leeuwarden en NHL Stenden
Beammen foar Elkenien krijgt hulp van studenten en medewerkers Hotel Management School Leeuwarden en NHL Stenden Hospitality Group Algemeen 29 feb, 15:00
Swingkoor Burgum in Dronryp.
Concert door Swingkoor Burgum, 10 maart in de Alde Wite Algemeen 29 feb, 14:02