Lees exclusieve artikelen uit de regio. Word Pro-Actief
Logo

Bel 0511-461294

MRT praktijk Dokkum

Wat is Motorisch Remedial Teaching?

Met het ouder worden ontwikkelt een kind zich op allerlei vlakken waaronder de manier waarop hij of zij beweegt: de motoriek. Deze ontwikkeling verloopt normaal in een aantal fasen en is nodig om bijvoorbeeld op den duur te leren schrijven. Soms kan een kind een bewegingsachterstand oplopen, bijvoorbeeld doordat het kind te weinig bewegingservaring opdoet of door stoornissen. Dit kan de gehele ontwikkeling in de weg staan. Motorisch Remedial Teaching helpt deze achterstanden te verkleinen en soms helemaal weg te werken. Bovendien stimuleert het de samenwerking tussen beide hersenhelften. MRT is bedoeld voor kinderen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs die hinder ondervinden in het motorisch functioneren.

 

Zij kunnen problemen hebben op het gebied van:

 

Grove motoriek: onhandigheid, houterig bewegen, moeite met rennen, hinkelen, fietsen.
Fijne motoriek: knippen, vouwen, kleuren
Schrijven: slordig handschrift, omkeren van letters
Rekenen: omkeren van getallen, geen begrip, moeite met tafels
Faalangst: weinig zelfvertrouwen
Ruimtelijke inzicht: moeite met balsporten
Werktempo: werktempo te laag

 

 

Mijn naam is Reinou Aagtjes

Ik ben 38 jaar en moeder van 2 kinderen. In mijn dagelijkse werk als leerkracht in het basisonderwijs zie ik vaak veel aandacht voor leerproblemen. Helaas is er weinig tijd en aandacht voor beweegproblemen. Ik heb de opleiding voor Motorische Remedial Teaching gevolgd aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Simpel gezegd: beweeg juf. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging en wil ik hier echt mee aan de slag. Een eigen praktijk!

In mijn vrije tijd lees ik graag, dans ik en speel ik piano. Ook vind ik het heerlijk om met de kinderen erop uit te gaan. Wandelen in het bos of schelpen zoeken aan zee zijn favoriet. Als er maar tijd is voor actie.

Ik ben eerlijk, direct en houd wel van een grapje.

Afbeelding Afbeelding
Contactgegevens

De Schans 48
9101HR Dokkum

Tel: 06-13754469
E-mail: info@mrtpraktijkdokkum.nl
www.mrtpraktijkdokkum.nl/
Volg ons op Facebook: mrtpraktijkdokkum.nl

Openingstijden:

Dinsdag
Woensdag

op afspraak
08.30 - 14.00 uur