Het Groninger duo Pé Daalemmer en Rooie Rinus geeft een feestje in Kloosterkapel Sibrandahûs
Het Groninger duo Pé Daalemmer en Rooie Rinus geeft een feestje in Kloosterkapel Sibrandahûs Foto: eigen foto

Pé en Rinus ‘goan lös’ in Kloosterkapel Sibrandahûs

zondag 21 april 2024 15:30 tot 17:30

Pé Daalemmer en Rooie Rinus ‘goan lös’

Kloosterkapel Sibrandahûs sluit zondag 21 april haar culturele seizoen af met een optreden van Pé Daalemmer & Rooie Rinus. Het feest – want dat wordt het zeker - met dit legendarische duo uit ‘Grunnen’  begint ’s middag om half vier.  

In het najaar van 2025 staan Peter de Haan (zang, gitaar) en Frank den Hollander (zang), alias Pé Daalemmer & Rooie Rinus, samen 45 jaar samen op het podium. Het duo zal dat heugelijke feit gaan vieren met een uitgebreide nieuwe theatertoer langs de noordelijke theaters. Ze zullen daarbij dan worden begeleid door de muzikanten van De Containers. 

Bovendien staat er zowaar een concert gepland in de roemruchte poptempel Paradiso in Amsterdam. De jubileumtour zal worden afgesloten met een groot Pé & Rinus Fest dat van vier uur ‘s middags tot middernacht in de Groninger Oosterpoort zal worden gehouden.

Het duo Pé Daalemmer en Rooie Rinus ziet in januari 1980 het levenslicht bij de Groninger studentenvereniging Albertus Magnus. Frank en Peter zijn eind jaren zeventig allebei lid van deze studentenvereniging geworden. In 1978 treden ze daar onafhankelijk van elkaar op tijdens het Albertus Magnus-songfestival en moeten ze nogal om elkaar lachen. Ze besluiten de koppen bij elkaar te steken en er ontstaat een hechte samenwerking.

Op 31 januari 1980 staan ze voor het eerst samen, met hun nieuwe artiestennamen, op het podium tijdens dit jaarlijks terugkerende songfestival bij Albertus Magnus. Kort daarna beginnen de vermaarde optredens in de Herestraat in Groningen, meestal voor de Hema. Het wordt een groot succes en de straat loopt alras geheel dicht van het volk.

Nu zoveel jaar later stappen Frank en Peter nog altijd vrolijk het podium op. Er zullen in de Kloosterkapel zeker weer een aantal nieuwe nummers voorbij komen, die speciaal geschreven zijn met het oog op het naderende jubileum. Maar daarnaast maken de mannen natuurlijk eveneens een keuze uit het grote aantal oude Pé & Rinus-favorieten. Ook na – inmiddels – 44 jaar is er volgens beide Groninger heren nog steeds niets leukers dan samen op het podium te staan, lekker muziek te maken én lol te trappen. Kortom, Pé & Rinus ‘goan’ ook in Sibrandahûs weer helemaal ‘lös’!

Het concert in de Kloosterkapel begint zondagmiddag 21 april om 15.30 uur. Kaarten à €12 zijn verkrijgbaar aan de deur. Graag met contant en gepast geld betalen. Er is geen voorverkoop. De deuren gaan open om 15.00 uur. 

Zie voor meer informatie: www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl

Locatie