Tuff Luck met  v.l.n.r. Douwe Jan Pol, Kees Bode, Rogier Trampe en Peter Hartmann.
Tuff Luck met v.l.n.r. Douwe Jan Pol, Kees Bode, Rogier Trampe en Peter Hartmann. Foto: n.v.t.

Tuff Luck brengt ‘de andere kant van de blues’

zondag 25 februari 2024 15:30 tot 17:30

Tuff Luck brengt ‘de andere kant van de blues’ 

Kloosterkapel Sibrandahûs is zondagmiddag 25 februari ‘the place to be’ voor liefhebbers van de blues. Vanaf half vier zal de formatie Tuff Luck voor de tweede maal in haar bestaan een concert verzorgen in het knusse kerkje. 

Voor de toetsenist van deze bluesband, Kees Bode, is Sibrandahûs helemaal bekend terrein. Als lid van De Kast heeft hij er in het verleden ook al diverse malen opgetreden. Bode maakt overigens nog steeds deel uit van De Kast, maar het is in het muziekwereldje genoegzaam bekend dat Kees een voorliefde heeft voor de blues. Zo speelde hij ooit ook in de bluesband Ubrabaya. Al met al reden voor zanger-gitarist Rogier Trampe om in 2014 – twee jaar na de oprichting van de band - de toetsenist te vragen om Tuff Luck te komen versterken. Naast Trampe en Bode bestaat de band verder uit Peter Hartmann (bas) en Douwe Jan Pol (drums).  

De bluesformatie, speelt veel eigen werk en staat garant voor opzwepende blues en boogie. Daarnaast bevat het repertoire van het viertal ook subtiele authentieke bluesnummers in de stijl van Eric Clapton en Robert Cray. Deze artiesten staan er om bekend dat ze een eigen draai geven aan de ‘standaard’ blues. Dat wilde Tuff Luck ook en daarmee hebben ze feitelijk hun richting gevonden…: ‘de andere kant van de blues’.

In november 2015 verscheen het de debuutalbum van de vier heren, getiteld ‘The Other Side Of The Blues’. De plaat, die werd opgenomen in de Key Studio´s van Trampe in Akkrum, kreeg uitstekende recensies. En de rest is history….. Inmiddels werkt de band aan de opnames van een nieuw album. Op 25 februari zal Tuff Luck al een flink aantal van haar nieuwe songs live ten gehore brengen in Sibrandahûs. 

Het concert in de Kloosterkapel begint traditiegetrouw om 15.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur. Graag contant en met gepast geld betalen. Er is geen voorverkoop.

Op de foto: Tuff Luck met  v.l.n.r. Douwe Jan Pol, Kees Bode, Rogier Trampe en Peter Hartmann.

Locatie