Byzantijns Mannenkoor Friesland
Byzantijns Mannenkoor Friesland Foto: BMF

Concert Bijzantijns Mannenkoor Friesland

zaterdag 24 februari 2024 20:00 tot 22:00

Op zaterdagavond 24 Februari wordt om 20.00 uur een concert gegeven door het Byzantijnse Mannenkoor Friesland in de Bonifatiuskerk te Olderbekoop. 

Het Byzantijnse Mannenkoor Friesland is een a-cappellekoor met ruim 20 leden afkomstig uit de 3 noordelijke provincies en uniek in Friesland. De heel eigen klankkleur van heldere tenoren en diepe bassen wordt alom geprezen. Het koor staat onder de bezielende leiding van Nana Tchikhinashvili, afkomstig uit Georgië. Zij heeft haar cultuur meegenomen en aan het koor overgebracht. Voor een deel verklaart dit ook het unieke karakter van het repertoire. Naast dirigente is ze ook professioneel zangeres (mezzosopraan), componiste en docente. Altijd is ze op zoek om de ziel van de muziek bloot te leggen. Het koor is niet kerkelijk gebonden en heeft als doelstelling bekendheid te geven aan de Russisch-orthodoxe kerkmuziek. De toegangsprijs bedraagt € 15,00, in de voorverkoop te bestellen bij G. Pierik tel: 06-49788334 of mail: pierik.g@hetnet.nl