Adri de Boer
Adri de Boer Foto: Eigen foto artiest

Adri de Boer en Sido Post, Stef Bos yn it Frysk

vrijdag 16 februari 2024 20:00 tot 22:00

Adri de Boer en Stef Bos zitten in dezelfde levensfase. Zij delen ook hun donkere stemgeluid en een voorliefde voor melodieuze liedjes met een boodschap. Toeval of niet, maar beide troubadours maakten een album met de titel ‘Tijd’ en hun beider grootste hits hebben ook al een grote verbintenis met elkaar. Bos werd beroemd met ‘Papa’, een lied van een zoon over een vader. De Boers bekendste lied ‘Soan’ is geschreven vanuit een vader over een zoon. 

Stef Bos was vanaf het begin enthousiast over dit Friestalige project van Adri de Boer. Beide mannen hebben elkaar een paar keer ontmoet om over het project te spreken. Bos heeft de Friese teksten gelezen, waardeert de opgenomen nummers ten zeerste en werkte zelfs mee aan De Boers album door op één van de nummers in het Fries  mee te zingen. In Ryptsjerk speelt Adri de Boer samen met multi-instrumentalist Sido Post.