Kerk Hegebeintum bij volle maan
Kerk Hegebeintum bij volle maan Foto: Stichting Terp Hegebeintum

MuseumnachtFRL bij Terp Hegebeintum met archeologisch onderzoeker Robbert Velt

zaterdag 30 september 2023 19:30 tot 22:00

Op zaterdag 30 september wordt bij musea in heel Friesland weer de Friese museumnacht gehouden. Terp Hegebeintum viert de nacht van het museum met een bijzondere avond op alle locaties met archeologisch onderzoeker Robbert Velt.  De museumnacht begint om 19.30 in het Kennis- en Ynformaasjesintrum. Na de ontvangst met een drankje geeft Robbert Velt een korte introductie  waarin hij toelicht wie hij is en wat hij doet. Vervolgens geeft hij aan de hand van verhalen bij zijn eigen vondsten uitleg over de periode van de bouw van de terpen en het leven op de terp in deze tijd. Dan worden de stormlantaarns aangestoken en volgt een wandeling naar de kerk op de terp, waar Robbert Velt verhalen vertelt bij zijn vondsten uit de vroegchristelijke tijd en de middeleeuwen over stinzen, kloosters en kerken. Met de stormlantaarns gaat het verder naar Harsta State van Hendrick de Keyser Monumenten, waar de gasten aan de hand van archeologische vondsten de geschiedenis te horen krijgen van de hoogtijdagen van de Friese staten tot de moderne tijd. De avond eindigt weer in het Kennis- en Informatiecentrum, waar wordt afgesloten met een drankje.

De avond duurt tot ca. 22.00 uur. De kosten voor deze avond bedragen € 8,00 incl. twee consumpties en kunnen ter plaatse op 30 september voldaan worden. Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers. Aanmelden is noodzakelijk en kan ovv van naam, aantal personen en telefoonnummer via het contactformulier op de website of via onze e-mail: info@terphegebeintum.nl.

MuseumnachtFRL met Robbert Velt Start en parkeren: Kennis- en Ynformaasjesintrum Terp Hegebeintum, Pykedyk 4, Hegebeintum Datum: za 30 september a.s. Tijd: 19.30 uur Toegang:  € 8,00 p.p. Aanmelding: via info@terphegebeintum.nl of het contactformulier op www.terphegebeintum.nl.