kerk metslawier
kerk metslawier Foto: eigen foto aangeleverd door de Kunstgreep

Expositie ‘De Kunstgreep’

zaterdag 2 september 2023 13:30 tot zondag 26 november 17:00

Expositie ‘De Kunstgreep’ 

Het Mienskipshûs Doarpstsjerke Mitselwier biedt een podium aan kunstenaars die verbonden zijn aan de streek. Een expositie met werk van ‘de Kunstgreep’ past dan prima in de Tsjerke. De expositie is vanaf 2 september t/m  26 november 2023  te bezichtigen tijdens de openingstijden op zaterdag en zondagmiddag van 13:30 tot 17:00 uur.

‘De Kunstgreep’ is één van de ateliers van zorggroep Alliade. Mensen met een ondersteuningsvraag maken er bijzondere en kleurrijke werken. Het atelier is te vinden in Dokkum aan de Oanjewal 28. Er wordt geschilderd en getekend  in diverse technieken onder deskundige begeleiding. De kunstenaars werken op groot en klein formaat, op papier of op doek. De onderwerpen variëren van landschappen tot portretten. 

In de Doarpstsjerke wordt een deel van de ondertussen omvangrijke collectie geëxposeerd. Naast schilderijen zijn er ook andere kunstwerken van hun hand te bekijken. De werken zijn te huur of te koop. 

We nodigen u graag uit voor een bezichtiging van deze bijzondere expositie. De vrijwilligers van ons Mienskipshûs heten u van harte welkom. We vragen geen entree-kosten, een gift voor het onderhoud van de tsjerke wordt zeer op prijs gesteld.