logo Waddenzee-vereniging ontworpen door Jan Loman in 1965
logo Waddenzee-vereniging ontworpen door Jan Loman in 1965 Foto: John Stoel

Expositie Jan Loman en inloop-concert cello-duo Celladon

zaterdag 1 juli 2023 11:00 tot zondag 2 juli 17:00

Beetsterzwaag. Op zaterdag 1 juli 2023 en op zondag is door Cultbee van 11 – 17 uur een expositie ingericht met kunstwerken van Jan Loman en op zaterdag worden door het cello-duo “Celladon” drie korte inloop-concerten gegeven. Gratis toegankelijk.

In het weekend van 1 en 2 juli 2023 organiseert de Stichting Kunstpromotie Beetsterzwaag hun jaarlijkse “Kunstweekend” op een aantal locaties aan de Hoofdstraat in Beetsterzwaag en o.a. in Revalidatie Friesland. Cultbee besteedt extra aandacht aan de Opsterlandse kunstenaar Jan Loman (1918-2006) met een expositie van enkele van zijn kunstwerken (grafiek) en een informatie-paneel met foto’s en informatie-teksten over zijn leven (biografie) en werk. Vanaf 1963 tot zijn overlijden woonde en werkte hij in Beetsterzwaag. Hij is o.a. bekend geworden door het ontwerp van het logo van de Waddenvereniging.

Zie ook deze website pagina van Cultbee: https://sites.google.com/site/cultbee/kunstenaar-jan-loman-1918-2006

Korte inloop-concerten door cello-duo “Celladon”. 

Samen vormen Mathilde van Wijnen en Anne Vos-van Dijk het duo Celladon. Dit duo verrast u met een grote hoeveelheid variatie in cellogeluid. Beiden maken gebruik van zowel de barokcello als de moderne cello. Mathilde voegt daar haar specialisaties de viola da gamba, de piccolo cello en de bas de violon aan toe. Met al hun (darm)snaren maken de twee cellisten u graag wegwijs in de wijde wereld van de cello. Celladon houdt van de kleine, intieme concertlocaties. Zo waren Mathilde en Anne al eens Te Gast in Garnwerd, bij het Eem en Weem festival en in diverse kleine kerkjes. De twee dames van het cello-duo geven ook cello-lessen. Anne Vos-Van Dijk geeft wekelijks een middag cello-lessen in “Ons Huis”.

Programma concerten : drie keer een kort concert met klassieke muziekduo’s van o.a. componisten als Bach, Bartók, en barok-muziek.

Het interieur van het Rijksmonument “Ons Huis” is in de afgelopen jaren opgeknapt. Zie deze website :  https://www.historischbeetsterzwaag.nl/historische-panden/armenhuis/

Deze ruimte, waar o.a. muziekvereniging Euterpe wekelijks repeteert, leent zich nu heel goed voor deze expositie, èn tegelijk voor het geven van drie korte inloop-concerten door het cello-duo. Een deel van de bezoekers kan dan op stoelen zitten (20) en de rest kan blijven staan (40). Zo kunnen we op een laag-drempelige manier de bezoekers met dit prachtige muziek-instrument laten kennis maken.

Meer info: www.cultbee.nl en website van het cello-duo. De drie concerten duren elk ongeveer 20 minuten, zonder pauze. Dit wordt georganiseerd door Cultbee (St. Cultuur Beetsterzwaag). Met dank aan vrijwilligers, donateurs, subsidiegevers en fondsen. Meer informatie: www.cultbee.nl  .

Datum:                zaterdag 1 juli 2023 

Plaats:                  Beetsterzwaag, “Ons Huis” (Armenhuis), Hoofdstraat 79, 9244 CM Beetsterzwaag Expositie Jan Loman: geopend van 11:00 tot 17:00 uur

Entree expositie gratis.

Aanvang concerten:      

- 13:00 uur tot 13:20 uur eerste concert

- 14:30 uur tot 14:50 uur tweede concert

- 16:00 uur tot 16:20 uur derde concert

Entree-concert: gratis  Datum:                zondag 2 juli 2023 

Plaats:                  Beetsterzwaag, “Ons Huis” (Armenhuis), Hoofdstraat 79, 9244 CM Beetsterzwaag Expositie Jan Loman: geopend van 11:00 tot 17:00 uur

Entree expositie gratis.

Meer info: www.cultbee.nl

fotobijschriften: 1. Mathilde van Wijnen en Anne Vos-van Dijk vormen het duo Celladon.

2. het logo van de Waddenzee-vereniging ontworpen door Jan Loman in 1965.