Martin Mans
Martin Mans Foto: Persfoto Martin Mans

Orgelconcert Martin Mans

vrijdag 2 juni 2023 20:00 tot 22:00

Martin Mans, een van de bekendste organisten van Nederland, verzorgt op vrijdag 2 juni  een concert op het Hillebrandorgel van de Grote Kerk in Drachten. De avond begint om 20.00 uur, een kaartje kost 10 euro. Mans brengt improvisaties op geestelijke liederen, een aantal klassieke werken en zijn eigen Katarinasymfonie.


Martin Mans treedt regelmatig op voor radio en televisie. Hij begeleidt en dirigeert diverse koren en bekende artiesten, toont een ongekend enthousiasme voor nieuwe projecten en vormt samen met pianist Jan Vayne het duo ‘klaviervirtuozen’. Daarnaast is hij artistiek leider van The Martin Mans Band. 

Hij is dirigent van het Christelijk Waddinxveens Mannenkoor de Gouwestem, mannenkoor Noord-West Veluwe uit Nijkerk, het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor en hij leidt de mannenensembles The Martin Mans Formation de Urker Mans Formatie. Met zijn Vocalgroup VOICE brengt hij klassieke en popularie koormuziek van hoog niveau. Zeer bijzonder is zijn dirigentschap van het Canadese Mannenkoor LIBERTAS ‘The Voice of Liberty’. Een aantal keren per jaar reist hij naar Ontario in Canada om leiding te geven aan dit mannenkoor.

Op het Hillebrandorgel van de Grote Kerk brengt hij vanavond improvisaties op de geestelijke liederen ‘Een toekomst, vol van hoop’ en ‘Dan zullen daar de blijde zangers staan’ (Psalm 87) en daarnaast klassieke werken als ‘Gottes Zeit is die allerbeste Zeit’ van J.S. Bach,  ‘Toccata’ van G.B. Nevin en ‘Nimord’ van E. Elgar. Ook zijn eigen compositie de ‘Katarinasymfonie’ staat op het programma.