Mattie van der Veen, Hortensia's, 2023, acryl op doek, 100 x 100 cm
Mattie van der Veen, Hortensia's, 2023, acryl op doek, 100 x 100 cm Foto: Atelier Mattie van der Veen - Kunst & Lijsten

Voorjaarsexpositie ‘Tuinen’ in Atelier Mattie van der Veen

vrijdag 26 mei 2023 14:00 tot zondag 4 juni 18:00

Voor wie een uitgebreide serie werken van de kunstenaar in eigen atelier wil zien is deze voorjaarsexpositie een uitgelezen kans om langs te komen. Ze werkt momenteel aan een nieuwe serie tuinen. De focus in het werk van Mattie van der Veen ligt op de verbeelding van de menselijke figuur en de natuur. De schoonheid van de natuur weerspiegelt voor haar een diepere werkelijkheid, een wereld waarin je de tijd anders beleeft. Een wandeling door ene landschap of tuin, liefst van dichtbij geobserveerd, beleef je iedere dag anders. Zichtbaar wordt het verglijden van de tijd. In de sensatie van dat ene moment schuilt de verwondering die ze wil schilderen.

Het werk van Mattie van der Veen is realistisch van aard, maar met een duidelijk herkenbare eigen signatuur en sfeer. Een sterk licht-/ donkercontrast, intense, verzadigde kleuren en verrassende composities en perspectieven zijn belangrijke karakteristieken voor haar schilderijen en pastels.

Mattie van der Veen (Academie Minerva 1998) exposeert bij gerenommeerde figuratieve galeries in het land. Momenteel is haar werk te zien bij de Magnifieke Miniaturententoonstelling in Museum Møhlmann in Appingedam en tijdens de tentoonstelling ‘Beste Before’ bij SPOONK Art Cantina in Leeuwarden.

In het atelier kunt u tevens terecht voor een mooie collectie hoogwaardige lijsten van Larson-Juhl en Vadia.

De expositie is te bezoeken van vrijdag 26 mei t/m maandag 29 mei en van vrijdag 2 juni t/m zondag 4 juni 2023 van 14.00 - 18.00 en op afspraak.