Het Hillebrandorgel in de Grote Kerk van Drachten
Het Hillebrandorgel in de Grote Kerk van Drachten Foto: Willem Wilstra

Orgelconcert Eeuwe Zijlstra

vrijdag 1 december 2023 20:00 tot 22:00

Organist Eeuwe Zijlstra verzorgt op vrijdag 1 december een concert in de Grote Kerk in Drachten. De avond begint om 20.00 uur, een entreekaartje kost tien euro.

Eeuwe Zijlstra heeft de opleidingen docerend musicus orgel (bachelor), uitvoerend musicus orgel (master) en kerkmuziek en koordirectie voltooid aan de conservatoria van Groningen, Alkmaar en Leeuwarden. Daarnaast volgde hij vele masterclasses. Zijlstra is organist in onder meer de Grote Kerk in Harlingen en in de Doopsgezinde kerk in Groningen. Ook is hij als organist werkzaam voor het Groninger Studenten Pastoraat in de Martinikerk en is hij de vaste bespeler van het orgel in de grote zaal van De Oosterpoort in Groningen.