The Oldtime Stringband treedt in de Klooasterkapel op
The Oldtime Stringband treedt in de Klooasterkapel op Foto: n.v.t.

The Oldtime Stringband eindelijk live in Sibrandahûs

zondag 26 november 2023 15:30 tot 17:30

SIBRANDAHÛS – Drie keer is scheepsrecht én …  geduld is een schone zaak. Beide gezegden hebben alles te maken met het concert dat de bluegrassformatie The Oldtime Stringband zondag 26 november zal geven in Kloosterkapel Sibrandahûs. Twee maal kon het concert van de groep uit Hoorn/Amsterdam vanwege een corona-uitbraak geen doorgang vinden. Maar inmiddels staan alle seinen op groen. 

Na een optreden van singer-songwriter Tim Knol in 2018 rijpte al snel het idee om ook de band van zijn vader Ton uit te nodigen in Sibrandahûs. De vijf leden van The Oldtime Stringband staan garant voor een swingende middag bluegrass en americana met veel werk van hun laatste album ‘Pretty Little Horses’. Niet geheel toevallig is de plaat geproduceerd door, jawel, Tim Knol. Het concert begint om half vier.

De muziek van The Oldtime Stringband is mix van bluegrass, folk en americana. Traditionals, eigen nummers en een aantal covers vormen het repertoire waarin de (samen)zang een zeer belangrijke rol speelt. Sinds de oprichting heeft The Oldtime Stringband drie keer een tournee door Engeland gemaakt plus eentje door Californië. Verder werden veel concerten in Nederland en België gegeven. Uiteraard mag ‘Sibrandahûs’ dan niet ontbreken.

The Oldtime Stringband bestaat uit Shelly O’Day (zang, gitaar, autoharp), Ton Knol (gitaar, mandoline, zang), Ruud Spil (banjo, zang), Lidewij de Vries (fiddle, zang) en Nico Druijf (contrabas, zingende zaag, zang). Het samenspel van de instrumentalisten, de vocale harmonieën plus de markante stem van zangeres Shelly O’Day staan garant voor een afwisselende maar steeds weer herkenbare sound. Dat typische Oldtime Stringband-geluid wordt niet alleen uitgedragen op hun albums. Ook live staat de sound van de Noord-Hollanders als een dijk. 

Het concert The Oldtime Stringband  in de Kloosterkapel begint zondagmiddag 26 november op de gebruikelijke tijd om half vier. De zaal gaat open om drie uur. Kaarten à €12 zijn verkrijgbaar aan de deur. Graag gepast met contant geld betalen. Er is geen voorverkoop. Voor meer informatie zie: www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl