Vocaal Ensemble CantAmici
Vocaal Ensemble CantAmici Foto: Coralien de Haan

Gedachtenisconcert - Requiem van Fauré door Vocaal Ensemble CantAmici

zondag 26 november 2023 15:00 tot 16:45

HEMELSE MUZIEK UITGEVOERD IN EEN KLEINE INTIEME BEZETTING

Op zondag 26 november (15.00 uur; Kruiskerk Burgum) geeft Vocaal Ensemble CantAmici het gedachtenisconcert ‘In Remembrance’. Het is een gewaardeerde traditie om op de Eeuwigheidszondag het beroemde Requiem van Fauré uit te voeren. Vocaal Ensemble CantAmici kiest voor een uitvoering in een kleine bezetting, zowel van koor als begeleiding. Samen met organist Jochem Schuurman en harpist Nienke van Leijden wordt Fauré’s Requiem tot de essentie teruggebracht. Serene en troostende melodieën in een intieme en ontroerende concertuitvoering.

Fauré vond dat een Requiem (dodenmis) vredig moest klinken. Hij zag de dood niet als een pijnlijke overgang, maar als een blijde verlossing. Met dit in gedachten componeerde hij hemelse muziek. 

CantAmici combineert het Requiem met andere muzikale parels waaronder het ‘In Remembrance’ (Daley), ‘Notre Père’ (Duruflé) en ‘The Road Home’ (Paulus). Deze werken maken het programma op deze Eeuwigheidszondag tot een passend geheel.

Het in 2019 opgerichte koor CantAmici, zingende vrienden, bestaat uit 17 ervaren zangers uit Noord-Nederland en staat onder leiding van Henney Venema. Ze zongen jarenlang bij grote koren, bij kamerkoren en in kwartetten. CantAmici zit daar precies tussenin.

Entreekaart: in voorverkoop €12,50 (via Cantamici.nl), of aan de zaal €15.