Urker MANS Formatie
Urker MANS Formatie Foto: Tim Adriaanse

Kerstconcert Urker Mans Formatie in Bolsward

zaterdag 25 november 2023 19:30 tot 21:30

SFEERVOL ADVENTSCONCERT MET DE URKER MANS FORMATIE IN BOLSWARD 

Op zaterdag 25 november 2023 geeft de Urker MANS Formatie haar traditionele adventsconcert in de Martinikerk in Bolsward. Het programma bevat hartverwarmende arrangementen van aloude kerstliederen zoals: ‘Stille Nacht, Gloria in Excelsis Deo en Christmas Tide.’ Andere aansprekende titels zijn: ‘Mary did you know?, Es ist ein Ros entsprungen en Vrede.’  De zangers van de Urker MANS Formatie laten ook hun individuele stemmen horen in diverse solo’s. Aan het kerkorgel en de vleugel zit Hugo van der Meij. Naast zijn begeleiding brengt hij enkele improvisaties ten gehore over advent en kerst. De dirigent Martin Mans is de drijvende kracht achter het ensemble en vult het programma aan met de nodige achtergrondinformatie. Een concert van de Urker MANS Formatie biedt enkele uren ontspannen genieten van zang en instrumentale muziek.

Details:

Datum: zaterdag 25 november 2023 

Locatie: Martinikerk, Groot Kerkhof 26, Bolsward

Aanvang: 19.30 uur

Toegang bij online of telefonische reservering € 16,=. 

Toegang aan de zaal € 18,=.

Kinderen t/m 11 jaar gratis. 

Reserveren en online bestellen: www.martinmans.nl/toegangskaarten of t. 06-25391903

Voorverkoopadres: Boekhuis Stumpel, Appelmarkt 6, Bolsward.

URKER MANS FORMATIE 

Dit ensemble is in 2012 opgericht en geeft traditioneel haar kerstconcerten op in Zuidhorn en Bolsward. Het kerstprogramma is samengesteld uit traditionele kerstliederen zoals Stille Nacht, Christmas Carols zoals Joy to the world en een aantal nieuwe arrangementen. De zangers hebben veel podiumervaring. De solo’s van de individuele zangers bevestigen hun zangkwaliteit. In Nederland reizen de mannen van noord naar zuid en van oost naar west om hun concerten te geven. Maar ook tijdens diverse tournees in Canada hebben ze een onvergetelijke indruk nagelaten. Het is een hechte groep zangers. Ze vullen elkaar aan en vormen een eenheid in klank en expressie.

Enkele jaren geleden maakte het ensemble een dvd met de titel ‘Geloof, hoop en liefde.’ Hierop wordt het vissersleven vormgegeven in zang en muziek en op beeld. Het is een uniek product geworden. Naast de dvd, heeft ze diverse cd’s uitgebracht die op het concert te verkrijgen zijn. De meest recente is een paas cd. Maar ook de cd ZING staat nog volop in de aandacht.