De Grote Kerk in Drachten
De Grote Kerk in Drachten Foto: Fokke Alma

Herdenk dierbare overledenen in Grote Kerk Drachten

zaterdag 25 november 2023 13:30 tot dinsdag 25 november 17:00

Een kaarsje aansteken, een naam opschrijven in een gedenkboek, samen herinneringen ophalen… De Grote Kerk van Drachten is op zaterdagmiddag 25 november van 13.30 tot 17.00 uur open voor het herdenken van dierbare overledenen.

In de Protestantse Kerk is het gebruikelijk om op de laatste zondag van het kerkelijk jaar – dit jaar 26 november - de namen te noemen van de gemeenteleden die in het afgelopen jaar zijn overleden. Het is in de Grote Kerk een jonge traditie om de dag ervoor iedereen – gelovig of niet, lid van een kerk of niet – gelegenheid te geven stil te staan bij het gemis van geliefden, familieleden, vrienden of collega’s. 

Van 13.30 tot 17.00 uur kunt u daarom vrij binnenlopen in de kerk op Zuidkade 19 om bijvoorbeeld een kaarsje aan te steken, de naam van uw overleden dierbare op te schrijven in een gedachtenisboek, of op een kaartje dat aan een tak gehangen wordt. Er zijn gastheren en -vrouwen aanwezig met wie herinneringen gedeeld kunnen worden. Zij schenken ook een kopje koffie of thee. 

Vanaf 15.00 wordt de ingetogen sfeer op gezette tijden ondersteund met meditatieve muziek door Greetje Waringa (altfluit), Hielke Faber (kistorgel) en Ankie Hofma (cello)

Locatie