Sterrenkijkavond

vrijdag 9 december 2022 19:00 tot 22:00

Vanavond kijken we naar sterrenbeelden: de bekendste zijn de sterrenbeelden van de dierenriem; we zien (laag boven de horizon) in het oost-noord-oosten de Tweelingen met de heldere sterren Pollux en Castor met de Maan als wegwijzer; iets hoger in het oosten zien we de Stier met de planeet Mars; daarnaast, hoog in het zuid-oosten staat de Ram, onopvallend, met zwakke sterren en de planeet Uranus; iets lager in het zuiden opnieuw een opvallende verschijning: het is Jupiter, de grootste planeet van ons zonnestelsel, hij prijkt in het dierenriemteken de Vissen; rechts ervan staat de Waterman en vlak boven de horizon in het zuidwesten zie je de Steenbok met Saturnus, de planeet met de ringen. 

Mocht het onverhoopt bewolkt zijn dan kunnen bezoekers toch genieten van de sterrenhemel, maar dan in het digitale planetarium, waar niet alleen de wolken weggepoetst worden, maar waar we ook de sterrenhemel met de “ster van Bethlehem” kunnen zien….