Lees exclusieve artikelen uit de regio. Word Pro-Actief
Logo

Bel 0511-461294

  • Alles
  • (34)
    Evenement

Expositie Jan Ketelaar en Nynke Runia

maandag 12 april 10:00 t/m zaterdag 29 mei 17:00 uur

Foto: Ingezonden

In een kleine expositieruimte aan de voorzijde van atelier Kleine Lijn is een expositie met werk van Jan Ketelaar en Nynke Runia. In deze intieme expositieruimte zijn kleine bronzen beelden te bewonderen van Jan Ketelaar. U krijgt nu een unieke kans om de kleine bronzen beelden van dichtbij te komen bekijken dit in combinatie met het tere werk van Nynke Runia. Momenteel is Jan Ketelaar bezig met een nieuw project, het maken van een nomadische installatie die gaat over verandering en verzoening. Jan Ketelaar maakt 153 vissen die hij laat vermeerderen tot 490 stuks. Langzaam zal de installatie groeien.

De zijden stoffen in deze expositie zijn geverfd en bedrukt met planten en wieren uit het waddengebied. Hiermee ontstaat een prachtig palet aan natuurlijke kleuren (www.kleurvanhetwad.nl). Deze natuurlijke kleuren passen dan ook weer prachtig bij de bronzen beelden van Jan Ketelaar. 

Nynke die haar materiaal veelal buitendijks haalt kwam zo ook op het idee om iets te gaan doen met de grote vrouwenbeelden. Ze legde het idee voor aan Jan Ketelaar en zo ontstond deze expositie en de samenwerking voor het ontwerp van tassen en shirts. Het ontwerp van de beelden ‘Wachten op hoog water’ worden met ecologische verf gezeefdrukt op T-shirts van biologisch katoen. De shirts zijn nu te koop in de winkel van Kleine-Lijn.

De expositie is open van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur. De toegang is gratis. Kleine-Lijn is te bezoeken volgens de geldende regels van het RIVM. Voor meer informatie: info@kleine-lijn.nl / M. 06-29 173 519


deel deze activiteit