Het boek dat Anne-Goaitske Breteler schreef.
Het boek dat Anne-Goaitske Breteler schreef. Foto: Ingezonden

Anne-Goaitske vertelt over de walvisvaart

HEGEBEINTUM - Op zaterdag 29 juni, de tweede Terpendag dit seizoen, komt Anne-Goaitske Breteler, schrijfster van het boek 'De traanjagers' naar Hegebeintum.

Zij brengt de geschiedenis van de walvisvaart tot leven door het tonen van originele filmbeelden en foto's van oud-walvisvaarders. Ze vertelt en tekende verhalen op die ze hoorde van een aantal levende walvisvaarders alsof ze er zelf bij was, waardoor je meeleeft met het geheugen van de jongens uit de Friese klei. Ook brengt ze een beeld naar voren over de motieven, het leven aan boord en de vangst. De strijd tussen de walvissen en de bemanning, de leuke en minder leuke kanten van deze lange expedities.
Een interessante geschiedenis net na de tweede wereldoorlog over mensen uit het noorden van die provincie die Anne-Goaitske in haar lezing treffend in kaart brengt. De lezing vindt plaats in de schilderachtige oude kerk op de terp van Hegebeintum en begint om 15.00 uur. Entree € 5,00, vooraf gratis koffie/thee en cake. Kaartjes: aan de balie van het kennis-en informatiecentrum en in de kerk.