Jan-Willem Hofma en Timna Hacquebord tijdens de auditie voor 
muziektheaterspektakel TITUS.
Jan-Willem Hofma en Timna Hacquebord tijdens de auditie voor muziektheaterspektakel TITUS. Foto: Ingezonden

De heit en mem in muziektheater TITUS

DOKKUM - Jan-Willem Hofma (49) uit Leeuwarden en Timna Haquebord (28) uit Groningen vertolken van 31 mei tot en met 10 juni de rol van heit en mem in het muziektheaterspektakel TITUS.

Jan-Willem Hofma is opgegroeid in de regio Noardeast-Fryslân. Hij is geboren in Leeuwarden, maar verhuisde als jochie van 8 jaar al naar Kootstertille waar hij naar de basisschool ging. Daarna volgde hij de middelbare school op het Lauwerscollege in Buitenpost en studeerde vervolgens Bedrijfskunde in Groningen. Via een interim-project bij Theater Achterom in Hilversum kwam hij met toneelspelen in aanraking. "Zo langzamerhand ben ik het vak ingerold. Sinds acht jaar ben ik professioneel acteur." Toen hij ontdekte dat er acteurs met zangkwaliteit werden gezocht voor TITUS twijfelde hij geen moment om mee te doen aan de audities. "Ik hou van locatietheater en vind het prachtig dat deze voorstellingen ook nog in Friesland plaatsvinden, in de regio waar ik ben opgegroeid."

Ook Timna Haquebord is enthousiast over de locatie waar TITUS wordt opgevoerd. Zij danste vijf jaar geleden al mee in Bonifatius de Musical en herinnert zich vooral de bijzondere sfeer. "Ik weet nog dat het buiten donker was en dat de kapel zo mooi verlicht werd. Dat was heel bijzonder om mee te maken. Ik ben dan ook blij dat er weer zo'n grote productie in het hoge Noorden is. Ook nog in mijn geboortestad'', zegt Timna die geboren en getogen is in Dokkum. De organiserende Stichting 754 is nog op zoek naar zangers en zangeressen. Ook een kleine Titus extra is welkom. De auditie is op zaterdagmiddag 16 maart vanaf 15.00 uur bij de Bonifatiuskapel, Bronlaan 12 in Dokkum. Kandidaten kunnen zich vóór 15 maart opgeven via sjoek.nutma@titus2019.nl