Schola Cantorum Mistúra verzorgt de gezangen van de 
Mariavespers.
Schola Cantorum Mistúra verzorgt de gezangen van de Mariavespers. Foto: Ingezonden

Mariavespers in Catharinakerk Aalsum

AALSUM - Op zaterdag 23 maart is er een Mariavespers in de Catharinakerk van Aalsum. De Schola Cantorum Mistúra onder leiding van Piet Vessies zal de gezangen verzorgen.

Naast samenzang en gregoriaans zal het koor de composities There is no rose van J. Stevens, Der englischen Gruß van Johannes Brahms, Ave Maria van Piet Vessies en Hymn to the Virgin van Benjamin Britten uitvoeren.

Aandacht voor Maria

De aandacht voor Maria - ook in Protestantse kerken - neemt sterk toe. En zo wil ook de wijkgemeente te Dokkum/Aalsum aansluiten bij deze ontwikkelingen.

"Wij vieren immers het Kerstfeest, dus waarom zou de Reformatie niet de Aankondiging (Annunciatie) van de geboorte kunnen of willen vieren? Negen maanden vóór Kerst wordt door de wereldkerk Maria-Boodschap gevierd. We lezen Lucas 1:26-38. Laten wij de moeder van onze Heer niet passeren, maar haar juist eren, zoals in de Lofzang van Maria ook wordt gevraagd: 'Van nu aan zullen alle geslachten mij zalig prijzen.'"

Voorgangers

Tegen het vallen van de avond om 17.00 uur bent u van harte welkom voor een oecumenische viering in de St. Catharinakerk in Aalsum. Voorgangers zijn pr. Paul Verheijen en ds. Herman de Vries.

Voor verdere informatie: Muziekhuis De Zangbodem 0518-451704, 06-22650824 of info@dezangbodem.nl

Het adres van de Catharinakerk is: Mockamawei 4, Aalsum.