De badmintonspelers van BCT 1 met de bloemen. V.l.n.r. Wieger Hansma, Coby Fonk, Gea Koop en Rick van der Meer.
De badmintonspelers van BCT 1 met de bloemen. V.l.n.r. Wieger Hansma, Coby Fonk, Gea Koop en Rick van der Meer. Foto: Ingezonden

Spectaculaire ontknoping badmintoncompetitie

BURGUM - Team BCT1 van Badmintonclub Tietjerksteradeel werd kampioen in Dorpencompetitie 2018/2019.

Badmintonclub Tietjerksteradeel neemt met twee teams, BCT1 en BCT2, deel aan de Dorpencompetitie Noordoost Friesland. Team BCT1 is van deze competitie op 4 april 2019 kampioen geworden, dankzij het gelijke spel van BCT2 tegen Poona 1 uit Leeuwarden.

Het bleef tot het einde toe superspannend. Na twaalf wedstrijden had BCT1 70 punten en Poona1 64 uit 11 wedstrijden verzameld. Poona1 moest dus zeven punten uit de laatste partijen halen om kampioen te worden.
Tegen wie moest die laatste wedstrijd gespeeld worden? Tegen BCT2, uitgerekend, het tweede team van badmintonclub Tytsjerksteradiel, dat in dezelfde poule was ingedeeld.

Voor het eerst speelden er twee rolstoelbadmintonners mee in de Dorpencompetitie. Eén roller in een team van ONI en de andere in BCT2.
Het lot van BCT1 lag in handen van team BCT2. Als zij, in de uitwedstrijd tegen Poona, drie punten konden veroveren, dan was de klus geklaard. Eerst was er het herendubbel en damesenkelspel: stand 0-2. Dan dames- en herenenkelspel. Stand gelijk: 2-2. Het laatste herenenkelspel brak aan. De eerste set was voor Poona, toen volgde een set voor BCT2. De BCT2 heer wilde winnen, voor zichzelf, voor zijn publiek, maar bovenal voor zijn club. Hij won, de drie punten waren binnen en het kampioenschap voor BCT1 was een feit.

De mixpartijen waren daarna een formaliteit, want de spanning was er af. Het werd uiteindelijk 4-4. Voor BCT2, een fantastisch resultaat tegen een zo'n sterke tegenstander. Voor BCT1, zonder die avond ook maar één shuttle te hoeven slaan, was het een geweldige ontknoping.