De acrogymnasten van TGD Dokkum maken een goed seizoen door.
De acrogymnasten van TGD Dokkum maken een goed seizoen door. Foto: Ingezonden

Ongekende prestaties Acro Dokkum

DOKKUM - Dit seizoen presteert de acro-afdeling van Turn- en Gymsport Dokkum bijzonder goed. Zowel op E- en D-niveau als ook op C-niveau.

Op 11 en 12 mei mogen alle vier C-teams van TGD meedoen aan de halve finale in 's- Hertogenbosch. Shiren Elbakry en Chayenne Bosch plaatsten zich als eerste, gevolgd door Sanne Wolters en Nynke de Jong. Het juniorentrio Nynke Swart, Femke Heidstra en Nessa van der Wal scoorde ook al zo hoog door als derde door te mogen. Ook het seniorenteam Ingrid Zijlstra, Marije Oldersma en Anne Magryth Adema ging door. Een weekend later gaat de E/D TGD groep naar Oss voor hun halve finale. Vier teams veroverden rechtstreeks een finaleplaatsje en drie teams staan eerste reserve. Op E-niveau plaatsten Lies Teertstra en Marije Elzinga zich bij de duo's senioren en staan Rianne Bakker, Sanne Stuivenvolt en Silja Knoppers eerste reserve bij de trio's senioren.

Een categorie hoger was er een ticket voor het duo jeugdteam Jenny Lynn Kootstra en Silje van der Wal. Junioren combiteam met SVD Mellanie en Dorinda Mertens hoopt alsnog op doorstroming met hun eerste reserveplekje. Bij de seniorenduo's en trio's heeft TGD beide keren een troef. Het duo Gwenda Krol en Lieke van der Meer en trio Jildou Kootstra, Marieke de Beer en Flore Postma. Suzanne de Beer en Linda van der Bijl hopen ook nog naar Oss te mogen.