SC Veenwouden geeft Broekster Boys pak slaag

Sport Sport

FEANWALDEN - De derby tussen SC Veenwouden en Broekster Boys leverde zaterdag een simpele overwinning op voor de thuisclub. SCV besliste in de eerste helft de wedstrijd, de ruststand was tevens de eindstand. In de eerste helft was SCV oppermachtig tegen het povere Broekster Boys. De tweede helft had ook schriftelijk kunnen worden afgedaan.

Sportclub Veenwouden had voor het laatst gewonnen op 4 februari toen het CVVO met 4-0 klopte. Daarna volgde een diepe inzinking, want er werden in acht duels maar twee punten verzameld, zodat de titel uit zicht verdween.

Met het oog op de nacompetitie dient SCV de komende duels haar zelfvertrouwen terug te winnen. De overwinning op Broekster Boys is daartoe een mooi opstapje.

De gasten begonnen goed aan de wedstrijd. Abe Dreyer kreeg in de eerste helft een prima mogelijkheid toen hij op rechts doorbrak. Doelman Wytse Reitsma dwong Dreyer naar de zijkant, waarna Jelke Jaap de Roos de bal kon wegwerken.

Goals Wytze Veenstra

De thuisclub deed daarna iets terug via Wytze Veenstra en Stefan Jan Sijtsma, maar beide keren wist doelman Johan Vonk redding te brengen. Na dertien minuten nam de thuisclub de leiding toen Wytze Veenstra raak kopte uit een voorzet van Rinse Procee. Drie minuten later was het al 2-0, toen Wytze Veenstra wederom succes had, ditmaal met een fraaie lob over de keeper.

De gasten waren na een half uur dichtbij een tegentreffer, maar doelman Wytse Reitsma wist het schot van Sjoerd Westra tot corner te verwerken. In de zevenendertigste minuut hield doelman Vonk Albertjan van Zwol met de voet van scoren af, waarna Rinse Procee Liekele Paulusma in staat stelde de 3-0 aan te tekenen. In de tweeënveertigste minuut kreeg Rinse Procee wederom alle ruimte, waarna hij de uit zijn doel gekomen doelman Vonk met een fraaie lob wist te passeren:4-0.

Kansen Veenwouden

Na rust viel er weinig meer te genieten. De thuisclub hoefde niet meer zo nodig en Broekster Boys wilde wel, maar kon weinig uitrichten. Doelman Reitsma bracht redding op een schot van Jan Eisma en zag twee pogingen van Rink de Haas naast gaan. Een schot van Hendrik Bouma werd geblokt.

De thuisclub kreeg kansen via Wytze Veenstra (kopbal naast). Albertjan van Zwol claimde tevergeefs een penalty, nadat hij ten val werd gebracht binnen de zestien meter. Het bleef zodoende 4-0. SC Veenwouden mag zich opmaken voor de nacompetitie.