Afbeelding

Open Friese kampioenschappen acrogymnastiek

Sport Sport

SURHUISTERVEEN - De achtste editie van de Open Fries Kampioenschap Acrogym werd  zaterdag door de turnvereniging WSBF georganiseerd in de Surventohal in Surhuisterveen.

Dit toernooi wordt jaarlijks gehouden voor verschillende niveaus en leeftijds categorieën; van de beginnende acrogymnasten tot en met de gevorderden in de C-lijn.
Voor de organiserende vereniging was er viermaal goud. Bij de trio's D junior betraden voor WSBF Femke Pander, Irna van der Heide en Amarins de hoogste podiumtrede met een puntentotaal van 34.40.

Het duo D-senior Eva van der Sluijs en Kim Zuur kwam vlak vóór Inge Stienstra en Yvonne Jagersma van WSBF op de eerste plaats met een puntentotaal van 34,75.
Met een puntentotaal van 33.95 haalde het trio D-senior Lotte van Sluijs, Marrit Sietzema en Sanne van der Ploeg goud. Dat laatste gold ook voor het trio in de C-lijn, Jelly Frankes, Anne Wietske Elzinga en Jente Boes met een puntentotaal van 24.70 bij de balansuitvoering, Daarnaast was er zes keer zilver en drie keer brons voor de gymnasten van WSBF.

Hercules Harkema was met vijf teams aanwezig en maar maar liefst drie prijzen mee naar huis waaronder de Friese tiltel. Het team Joukje Hoekstra en Bonnie Kiers, die tevens bij Set’m op uit Augustinusga traint, wist hier de Friese titel in de wacht te slepen.
Het team Ilse Noordstra en Irma van der Wal kreeg na een stabiele oefening een medaille voor de vierde plaats.
Ook voor het instaptrio Anouk Kooistra, Judith Veenstra en Demi Veenboer was het een succesvolle wedstrijd met een zilveren medaille.

Er werden door Set 'm op uit Augustinusga tien medailles behaald, waarvan vier gouden, twee zilveren en vier bronzen. Bij de E-junioren trio's was er een derde plaats voor Helena Boonstra, Marieke Hoogsteen en Naomi Bouma. In de categorie E-plus wisten Kirsten van den Berg en Mariska Veenstra een zilveren medaille te behalen. In de C lijn presteerden de teams van Set’ m op uitstekend. Alledina van der Merk, Klarissa van der Veen en Marrit Heegstra namen goud mee naar huis voor hun tempo-oefening. Net als Rixte de Boer en Paulien de Bruin voor hun prachtige balansoefening. Rianne Poortinga en Nina Haagsma wonnen ook goud.

Bij de E-senioren was bij Samantha Brandsma en Jannie de Beer de spanning niet te zien. Ze hadden een prachtige uitstraling tijdens hun oefening waarmee ze een  bronzen medaille behaalden. In de categorie E-junioren was er ook brons voor Marrit Posthumus en Alisha van der Veen  In de grote categorie E-senioren trio’s behaalde het trio Jinke van Wieren, Marijn Triemstra en Hendrike Bronsema een medaille voor de vierde plaats. Bij de categorie D-junioren duo's ging het goud en zilver ging mee naar Augustinusga. Een zilveren medaille was er voor Anne Marit van der Merk en Nienke Veenstra. En de  gouden medaille was voor Sanne van den Berg en Grietsje Beerda.

 

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 15 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 16 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 16 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 17 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 18 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 19 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 20 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 21 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 21 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 22 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34