Logo actiefonline.nl
De werkgroepleden nodigen alle Burgumers uit om mee te doen. V.l.n.r. Siebe Siebenga, Geesje Duursma, Emmie Soepboer en Atsje Lettinga. Zie ook het filmpje met de ActiefPlus-App.
De werkgroepleden nodigen alle Burgumers uit om mee te doen. V.l.n.r. Siebe Siebenga, Geesje Duursma, Emmie Soepboer en Atsje Lettinga. Zie ook het filmpje met de ActiefPlus-App. (Foto: Actief Media)

'Grutske' Burgumers maken verbinding tastbaar

  Nieuws

BURGUM - Oranje Ferbynt wil met het project Wereldburgumer - Gruts(k) benadrukken hoe trots Burgumers op hun dorp kunnen zijn. "We staan er niet vaak bij stil, maar als je ziet hoeveel verschillende mensen hier in harmonie met elkaar leven, dan is dat zeker iets om trots op te zijn!" aldus At-
sje Lettinga, projectleider van dit project.

Het idee voor het project komt van Oranje Ferbynt. Om uiting te geven aan deze trots en de onderlinge verbinding, willen de initiatiefnemers van Wereldburgumer, samen met zoveel mogelijk Burgumers een kunstwerk maken in de vorm van een stalen wereldbol. "Daarop komen vlakken, die de deelnemers zelf kunnen invullen met wat ze maar kunnen bedenken, om vorm te geven aan die verbinding en die trots. We willen dan ook zoveel mogelijk Burgumers enthousiast maken om mee te helpen, zodat het een project wordt voor en door het dorp."

Iedereen mag meedoen, ongeacht leeftijd, achtergrond en opleidings-
niveau. Op 6 en 7 juli wordt het het levensgrote object naar Leeuwarden gebracht. Iedereen die wil, mag meelopen in deze 'Burgumer Mars'. Op 8 juli is de Wereld-burgumer bol onderdeel van "8ste dag", een project in het kader van Kulturele Hoofdstad LF 2018.

Op deze dag raast een gigantische 'machine' met een domino-effect door Leeuwarden. Een machine vol dansoptredens, muziekstukken en bouwwerken. "Elke beweging zet de volgende in gang. Zo zetten we met elkaar iets in beweging," aldus Lettinga.

"Op de route naar Leeuwarden kunnen mensen langs de weg het bijzondere object voorbij zien komen, maar ze kunnen ook een actievere rol spelen en zich erbij aansluiten. We willen op die manier iedereen laten zien in wat voor mooi dorp we wonen en de verbinding benadrukken, maar ook versterken."

Na de reis door Leeuwarden zal de wereldbol in Burgum waarschijnlijk op een mooie locatie een ontmoetingsplek vormen, én een aandenken aan LF2018. Alle Burgumers kunnen meewerken, vragen stellen en ideeën aandragen, via info@oranjeferbynt.nl.

reageer als eerste
Meer berichten
 

Nieuws uit Burgum

Verfmengmachine bij Deco Home Burgum
15/2
Odensehuis in Burgum dinsdag 20 februari officieel open
14/2
Geesje Duursma wint de Vrouw in de Media Award 2017 Friesland
8/2
Burgemeester Gebben leest voor bij Kinderopvang Burgum
8/2
'Grutske' Burgumers maken verbinding tastbaar
7/2
Nog meer expertise bij Apuls Cijfers en Advies in Burgum
1/2
Serviceabonnementen van Energie Service Friesland
31/1
'The Violin Teacher' in grote filmzaal Glinstra State
25/1
Drie Friese toppers met 'Fljimsk' in De Pleats
10/1
Vuurwerkshow in Burgum slaagt na hapering
3/1
Meer nieuws uit Burgum >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten