Logo actiefonline.nl
Piter Wilkens (links), Griet Wiersma en Minze Dijksma vormen een trio. Scan de foto met de Actief+ app voor een filmpje.
Piter Wilkens (links), Griet Wiersma en Minze Dijksma vormen een trio. Scan de foto met de Actief+ app voor een filmpje. (Foto: Ingezonden)

Drie Friese toppers met 'Fljimsk' in De Pleats

  Cultuur


BURGUM - De drie Friese toppers Griet Wiersma, Minze Dijksma en Piter Wilkens zijn op donderdag 11 januari te zien in De Pleats in Burgum met het programma 'Fljimsk.'

Griet Wiersma en Minze Dijksma werkten vele jaren samen met Teake van der Meer. In 2014 liet Teake weten dat hij wilde stoppen met grote shows en nam afscheid met de voorstelling 'Jubileum-revu 50 jier Teake'. Bewonderaars hoopten sindsdien op een doorstart van Griet en Minze, zodat deze typisch Friese humor niet verloren zou gaan.

Gelukkig bleek ook Piter Wilkens toe aan een nieuwe uitdaging en de combinatie van de drie Friese toppers was een feit. 'Fljimsk', hun eerste productie, is een sfeervol programma waarin humor, zang en magie elkaar afwisselen.

Griet Wiersma was vijftien jaar het vertrouwde gezicht naast Teake en Minze in de theaters, maar ook in vele zalen in Friesland en ook daarbuiten. Zij wordt ook wel de Friese Tineke Schouten of Corry van Gorp genoemd. Dit natuurlijk vanwege het brengen van haar eigen liedjes in combinatie met de komische typetjes.

Griet Wiersma en Piter Wilkens treffen elkaar met regelmaat als collega's en als twee van de vier organisatoren van het Frysk Sjongers Gala. Ze hebben daar samen ook al verrassende duetten ten tonele gebracht. Zo kwam het idee tot stand met z'n drieën een avondvullend programma te schrijven en te repeteren.
Met Minze werden ze het vrij gauw eens. Enthousiast werkten ze met zijn drieën aan een frisse, nieuwe theatervoorstelling.

De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten reserveren via www.cultuurindepleats.nl.

reageer als eerste
Meer berichten