Logo actiefonline.nl
Attje Hiemstra (links) en Grietje Albada nemen samen het programma door.
Attje Hiemstra (links) en Grietje Albada nemen samen het programma door. (Foto: Klaas Rozema)

Fysiotherapie ditmaal centraal bij Alzheimercafé

  Cultuur


DRACHTEN - Dinsdag 9 januari zijn belangstellenden van harte welkom bij het Alzheimercafé in Drachten. De avond wordt georganiseerd om mensen die worden geconfronteerd met Alzheimer te informeren. Ditmaal staat het het belang van bewegen centraal.

Bewegen is voor iedereen belangrijk, maar op deze avond is er speciale aandacht voor het bewegen van ouderen met dementie. Bij het Alzheimercafé is altijd volop gelegenheid voor de bezoekers om vragen te stellen aan deskundigen. De deskundigen van deze avond zijn de fysiotherapeuten Marga Blixt en Dineke van der Ploeg, beiden werkzaam bij ZuidOostZorg.

"We praten met elkaar over dingen die we meemaken"

De bezoekers hoeven niet alleen te luisteren, maar gaan ook praktisch bezig, zodat zij ook thuis met de oefeningen aan de slag kunnen. Het Alzheimercafé is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn welkom. Het wordt maandelijks georganiseerd, in @Holdert aan het Van Knobelsdorffplein 121 in Drachten.

Het bestuur bereidt voor iedere bijeenkomst een programma voor. Bestuurslid Grietje Albada: "We praten met elkaar over de dingen die we meemaken, wisselen ervaringen uit over dementie en mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening. Elke keer staat een onderwerp centraal, vaak is er een spreker. Dat allemaal in een gemoedelijke sfeer, net als in een gewoon café. Het programma duurt ongeveer twee uur. Kom gerust eens langs, de toegang is gratis." Een ander bestuurslid, Attje Hiemstra, neemt meestal haar accordeon mee en zorgt dat er al bij binnenkomst een gezellige sfeer heerst. Ook in de pauze zorgt zij voor een vrolijke noot.

Het Alzeimercafé van dinsdag 9 januari begint om 20.00 en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur en sluit uiterlijk 22.00 uur. De toegang is gratis.

1 reactie
Meer berichten
 

Nieuws uit Drachten

Lezing fotografe Lieve Blancquaert over haar tentoonstelling BIRTHDAY
11/1
Drachtster korfballers laten De Wâlden in stof bijten
9/1
Fysiotherapie ditmaal centraal bij Alzheimercafé
3/1
Nieuwjaarswandeltocht rondom Harkema - Opeinde
3/1
Nieuwjaarsduik Drachten in vijver bij De Welle
28/12
Sfeervolle Kerst in centrum en op Raadhuisplein
20/12
Trendkeukens breidt uit in ruimte en assortiment
20/12
Knight of the Guitar, op 24 december in Poppodium Iduna
15/12
Kerstconcerten in Karmelklooster
15/12
Speel kerstliedjes mee in De Lawei in Drachten
13/12
Meer nieuws uit Drachten >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten