Logo actiefonline.nl
Henk Ramerman zet namens W.I.K. de routes uit.
Henk Ramerman zet namens W.I.K. de routes uit. (Foto: Klaas Rozema)

Nieuwjaarswandeltocht rondom Harkema - Opeinde

  Cultuur

DRACHTEN - Op zaterdag 6 januari organiseert wandelsportvereniging Willen is Kunnen (W.I.K) een Nieuwjaarswandeltocht. Er zijn afstanden van vijf, tien, vijftien, twintig en vijfentwintig kilometer, allemaal deels over verharde paden, maar ook over schelpenpaden, bospaden en zandwegen. Inschrijving en start vinden plaats in het clubhuis van VV Harkema-Opeinde, De Bosk 22 in Harkema.

De routes zijn geheel van pijlen voorzien en bovendien krijgt iedereen ook nog een duidelijke routebeschrijving mee.

Basisschoolkinderen krijgen na het volbrengen van de tocht als herinnering gratis een medaille uitgereikt. De andere wandelaars kunnen deze voor twee euro kopen.

De starttijden zijn voor de vijfentwintig en de twintig kilometer van 9.00 tot 10.00 uur. Voor de vijftien kilometer van 10.00 tot 11.00 uur; voor de tien kilometer en voor de vijf kilometer van 10.00 tot 13.00 uur.

Alle wandelaars gaan door de oostelijke wijk van Harkema naar de Pauloane en via de Mellereed naar de Feansterfeart. Daar gaan de vijf kilometer-wandelaars rechtsaf en via De Stûken en de zuidkant van Harkema terug naar de finish.

De andere wandelaars slaan bij de Feansterfeart linksaf. Iets verder gaan de tien, vijftien en twintig kilometer rechtsaf over It Langpaed naar Ophuis, war de tien- en vijftien kilometer-wandelaars na ruim vijf kilometer een rust hebben. De tien kilometer-wandelaars lopen daarna over It Langfal weer terug naar Harkema en sluiten daar bij De Stûken aan op de vijf kilometer-route.

De vijftien kilometer-wandelaars lopen na de rust richting Kortwoude en onder andere de Westerreed naar Surhuisterveen. Daar hebben ze na tien kilometer hun tweede rust. Daarna loopt de route door de zuidkant van Surhuisterveen en Havenstraat naar Harkema. Bij De Stûken sluiten ze aan op de vijf- en tien- kilometer-route.

De twintig kilometer-route gaat onder andere over de Suderheawei en Peebos. Na de Westerdwarsreed sluit hij weer aan op de vijftien kilometer-route. De twintig kilometer-wandelaars hebben hun tweede rust in Surhuisterveen.

Rustmomenten

De vijfentwintig kilometer-wandelaars lopen bij de Feansterfeart rechtdoor en via Roodeschuur naar Augustinusga. Na door een stukje bos gewandeld te hebben, is daar na bijna zeven kilometer hun eerste rust. Na de rust gaat de route verder richting Surhuizum en dan naar Petersburg. Via de Miedwei sluit de route bij Peebos aan op de route van de twintig kilometer-wandelaars. De vijfentwintig kilometer-wandelaars hebben na bijna vijftien kilometer hun tweede rust bij bij Theetuin Blotevoetenhof en na ruim negentien kilometer hun derde rust in Surhuisterveen.

2 reacties
Meer berichten
 

Nieuws uit Drachten

Lezing fotografe Lieve Blancquaert over haar tentoonstelling BIRTHDAY
11/1
Drachtster korfballers laten De Wâlden in stof bijten
9/1
Fysiotherapie ditmaal centraal bij Alzheimercafé
3/1
Nieuwjaarswandeltocht rondom Harkema - Opeinde
3/1
Nieuwjaarsduik Drachten in vijver bij De Welle
28/12
Sfeervolle Kerst in centrum en op Raadhuisplein
20/12
Trendkeukens breidt uit in ruimte en assortiment
20/12
Knight of the Guitar, op 24 december in Poppodium Iduna
15/12
Kerstconcerten in Karmelklooster
15/12
Speel kerstliedjes mee in De Lawei in Drachten
13/12
Meer nieuws uit Drachten >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten