Logo actiefonline.nl
Bouwe en Dineke de Jong laten in hun kleine museum van alles zien. Kijk even mee door je ActiefPlusApp voor bovenstaande foto te houden.
Bouwe en Dineke de Jong laten in hun kleine museum van alles zien. Kijk even mee door je ActiefPlusApp voor bovenstaande foto te houden. (Foto: Klaas Rozema)

Tusken de Marren in Eastermar is open op afspraak

  Cultuur


EASTERMAR - Bouwe en Dieneke de Jong uit Eastermar hebben een grote hobby en dat is sparen en bewaren van oude gereedschappen en gebruiksvoorwerpen van vroeger.

De stal aan huis staat vol met oude spullen, zoals een twaalftal Steyr-tractoren. Met deze tractoren gaan ze ook wel eens op vakantie. De Steyr-club organsieert ieder jaar een evenement. Ook hebben ze met de langste Steyr-optocht ter wereld meegereden.

In 2009 en 2010 zijn Bouwe en Dieneke met de trekker naar Oostenrijk geweest. Samen met 750 deelnemers uit verschillende landen hebben ze de Grossglockner beklommen. "Een geweldige belevenis."

In het museum staan zeer uiteenlopende spullen

In Eastermar hebben ze een klein museum, Tusken de Marren. Hier staan meer dan vierhonderd koffie- en theepotten, boerenwagens, stationaire motoren, miniaturen, vooraardbussen en dingen van het koningshuis.

Elk jaar tussen Kerst en Oud en Nieuw stellen ze hun museum open. Entree en koffie of thee zijn gratis. Op afspraak het museum bezoeken kan ook, tussen 10.00 en 17.00 uur. Je kunt bellen met 06-28079295 voor het maken van een afspraak.

reageer als eerste
Meer berichten