Logo actiefonline.nl
De oude en jonge spelers spelen tijdens de generale repetitie al met veel enthousiasme. Ze weten het publiek goed mee te krijgen.
De oude en jonge spelers spelen tijdens de generale repetitie al met veel enthousiasme. Ze weten het publiek goed mee te krijgen. (Foto: Klaas Rozema)

Eindmusical verbindt jong en oud in Dokkum

  Cultuur

DOKKUM - Gisteravond was de première van een wel heel bijzondere eindmusical. Vijftig kinderen uit groep 8 van basisschool de Twine in Dokkum voerden een musical op, waarin jong en oud samenkomen.

De musical 'Tussen kunst en kids' is een samenwerkingsinitiatief tussen tussen zorgorganisatie Elkander en basisschool de Twine.

Mascha Heuven, welzijnsmedewerker Dongeraheem, vertelt hoe de samenwerking ontstond: "Tijdens de Kinderboekenweek kwamen leerlingen van de Twine bij onze bewoners op bezoek, dit was zo'n succes dat we beide generaties vaker met elkaar wilden verbinden."

Vooroordelen verdwijnen dankzij de musical

Leerkracht Greetje Iedema van de Twine kwam op het idee om jong en oud samen te brengen in de eindmusical. "Om van idee tot uitvoering te komen heb ik de Stichting Vrienden van Dongeraheem benaderd voor financiële steun en regisseur Ruth Hanemaayer gevraagd om mee te werken. Van beide konden we direct op medewerking rekenen."

Ruth Hanemaayer, regisseur en bedenker van de musical: "Ik haalde mijn inspiratie uit gesprekken met bewoners van Dongeraheem en de leerlingen van de Twine. Daarin kwam al snel naar voren dat beide groepen vooroordelen over elkaar hadden zoals 'ouderen ruiken niet fris' en 'jongelui zitten met hun neus in de i-pad'. Toen jong en oud elkaar beter leerden kennen, verdwenen die vooroordelen. In de musical komt duidelijk naar voren dat er verschillen zijn tussen de generaties, maar dat jong en oud elkaar nodig hebben."

De ouderen en basisschoolverlaters zijn klaargestoomd voor maar liefst drie eindvoorstellingen, de kroon op een prachtig samenwerkingsproject. Bewoners van Dongeraheem en familieleden van de acteurs en zangers kunnen de voorstelling vanavond en morgenavond nog bewonderen.

reageer als eerste
Meer berichten
 

Nieuws uit Dokkum

Joris' Kerstboom op grote kerstmarkt in Dokkum
13/12
Concert in Grote Kerk Dokkum: 'Finland 100 jaar'
6/12
Toch manifestatie tegen Zwarte Piet in Dokkum
6/12
Geschiedenis Sinterklaas werpt een ander licht op de meningen van nu
29/11
Ondanks regen mooi kinderevenement in Dokkum
22/11
Overdagkoor Dokkum tijdelijk in t 'Omnium'
1/11
RP Keukens en Sanitair in Dokkum
18/10
Complete woninginrichting: Meubelcentrale en Vloeren XXL
11/10
Livin' Blues Xperience komt naar Dokkum
30/8
Dokkumer jaarmarkt tjokvol met kraampjes
2/8
Meer nieuws uit Dokkum >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten