Wil jij je als vrijwilliger inzetten voor gezinnen met een ernstig ziek kind in Friesland?

Cultuur

GORREDIJK - ‘Een trouwe kameraad’, dat wil Stichting ZaZazorg zijn voor gezinnen met een ernstig ziek kind. Zaza is de naam van het toegewijde kakkerlakvriendje van Pluk (uit Pluk van de Petteflet van Annie M.G.Schmidt).

Zaza-vrijwilliger Wilma Miedema: ‘Het is erg zinvol om een gezin te helpen/ondersteunen waar een ernstig ziek kind is. Belangrijk is dat de ouder(s) en eventueel andere gezinsleden de ruimte krijgen om even de accu op te kunnen laden, zodat ze zelf zoveel mogelijk de verzorging van hun eigen kind kunnen volhouden.’

Op zoek naar vrijwilligers
Een kind met een ernstige ziekte heeft een enorm effect op het leven en welbevinden van het hele gezin. Graag komt ZaZa in contact met vrijwilligers die deze gezinnen een paar extra handen bieden.

"Jij kunt een belangrijke rol vervullen voor deze gezinnen. Tijd, aandacht en ondersteuning zijn sleutelwoorden voor onze vrijwilligers. Van jouw aanwezigheid gaat een stimulerende werking uit naar het gezin, dat hieruit nieuwe moed en energie kan putten. ZaZa vrijwilligers komen bij het gezin thuis. Het contact met het gezin kan een enkele keer zijn, maar het kan ook meerdere keren betreffen over een langere periode."

"De werkzaamheden van ZaZa vrijwilligers is maatwerk. Zo kun je ingezet worden voor bijvoorbeeld boodschappen doen, koken, spelen met de kinderen, oppassen, een luisterend oor bieden of iets in de tuin doen. Als vrijwilliger word je geschoold om gezinnen met ernstig zieke kinderen te ondersteunen. Je verricht geen medische of verpleegkundige handelingen."

"Vrijwillig betekent niet vrijblijvend. Onze vrijwilligers zijn minimaal 1 dagdeel per week inzetbaar en hebben de intentie om zich voor langere tijd aan de stichting te binden. Je volgt een scholing, doet mee aan de werkbegeleiding en maakt deel uit van een enthousiaste groep vrijwilligers."

"Heb je belangstelling, laat het ons weten via de mail info@zazazorg.nl of vul het aanmeldformulier vrijwilligers in op www.zazazorg.nl bellen mag ook 06-29506653!"

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 4 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 6 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 7 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 8 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 8 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 9 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 10 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen gisteren
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21