TOECK bedenkt slimme oplossingen voor nieuwbouwwoningen

Zaken Zakelijk

TIMM, TOMM en TESS, drie woonconcepten van TOECK



DRACHTEN - TOECK is een ingenieursbureau en concept- en planontwikkelaar met een bovengemiddelde ambitie. "Met een team van technici en ontwerpers werken we aan het ontwerpen en tekenen en realiseren wij aantrekkelijke woningen.

TOECK ontwikkelt woningbouw van particuliere op maat woningen tot aan stedenbouwkundige plannen met projectwoningen. Aan het woord is Dennis Heins, directeur van TOECK in Drachten. "Begin 2018 gaan we verhuizen naar een eigen pand in Burgum", vertelt hij over het bedrijf dat ruim vier jaar geleden van start ging in een huurpand op de Lavendelheide in Drachten. "Wij verhuizen naar een stijlvol gebouw; het pand naast Apuls op de Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg".

Een scala aan mogelijkheden
Particuliere klanten kunnen op afspraak binnenlopen om van gedachten wisselen over hun droomhuis. Daarnaast zet de projectontwikkelaar van TOECK conceptwoningen in op projectmatige woningbouwplannen. Ook biedt TOECK een breed pakket aan diensten aan bouwers en andere ontwikkelaars. TOECK heeft alle technische en commerciële kennis in huis om het juiste plan bij de gestelde opgave te maken.

"Het bijzondere bij ons is dat commerciële, technische en creatieve mensen met elkaar samenwerken. Daaruit ontstaan innovatieve oplossingen voor woningbouw. De kennis van bouwkundig tekenaars, financieringsdeskundigen en constructeurs wordt bij ons gecombineerd met een gemeenschappelijk doel; kwalitatief hoogwaardige woningen te ontwikkelen en te realiseren."

Slimme woonoplossingen
De letters in de bedrijfsnaam TOECK verwijzen naar het Friese woord 'tûk' (slim) en vormen een afkorting van de woorden 'toekomstgericht', 'oorspronkelijk', 'energiebewust', 'constructief' en 'kostenbewust'. "Deze termen hebben betrekking op onze producten. Wij hebben bijvoorbeeld de TIMM-woning. Dat is een betaalbare starterswoning die woonklaar wordt opgeleverd met keuken, laminaat en afgewerkte wanden", vertelt Dennis Heins.
'Tûk' daaraan is dat dit concept aansluit bij de huidige financieringsmogelijkheden. TIMM wordt compleet opgeleverd waarbij de kosten voor laminaat en stoffering worden meegenomen in de hypotheek. Hiermee is de woning weer een stuk aantrekkelijker voor de starter.

Mooi duurzaam
Tûk aan de concepten van TOECK is ook dat er qua duurzaamheid aan meer is gedacht dan alleen materiaalkeuze en energiezuinigheid. "Ook het esthetische aspect vinden we van belang." In de jaren dertig werden woningen met grote zorg ontworpen met een rijkdom aan detail en verfijning. "De stijl van deze huizen is daarmee zo tijdloos dat veel mensen dit nu nog steeds heel mooi vinden", verduidelijkt Dennis Heins. "Dat men deze woningen na tachtig jaar nog aanpast aan de huidige eisen is in onze optiek ook duurzaam." TIMM is ontworpen met de waarde 'betaalbaar' als uitgangspunt. We hebben echter niet beknibbeld op de buitenkant. De huizen zijn mooi om te zien en daardoor behouden ze hun waarde."

Integrale aanpak
Tûk aan de concepten en plannen die TOECK ontwikkelt is de manier waarop constructies, installaties, kennis van de markt en financieringen zijn geïntegreerd tot esthetisch aantrekkelijke producten. Een kostenbewuste manier van bouwen, het ontwikkelen van het juiste product op de juiste plaats en een aantrekkelijke vormgeving van het product vinden plaats onder één dak.  TOECK zit aan tafel met gemeentes en ontwikkelaars en werkt voor en met bouwbedrijven. Particulieren en particuliere collectieven weten hun weg ook te vinden naar TOECK.

"Ons brede aanbod aan diensten en producten maakt ons toegankelijk en aantrekkelijk voor vele verschillende partijen in de bouwwereld. Op een actieve wijze proberen wij bewoners overheden en andere partijen bij elkaar te brengen. Zo werken we op dit moment aan een 'startersknop' op onze website. Daarmee kunnen starters op de woningmarkt hun woonbehoefte per regio kenbaar maken. Wij verwachten een goed beeld te krijgen van deze behoefte zodat we met de resultaten een zinvol gesprek met overheden kunnen aangaan met als doel behoefte en aanbod nóg beter op elkaar af te stemmen." 

Kijk voor meer informatie op www.toeck.nl of bel naar 0512 744030.

Actueel

Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 7 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 8 uur geleden
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 9 uur geleden
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 10 uur geleden
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 11 uur geleden
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 11 uur geleden
Pesten is een onzichtbare pijn die overal kan toeslaan.
Samen streven naar een pestvrije samenleving Algemeen 13 uur geleden
'Nifelje mar ta!' gaat door!
'Nifelje mar ta!' yn Dokkum gaat door! Algemeen 14 uur geleden
Willem Helfrich neemt u mee op een reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland.
Lezing: Gevangen in Friesland Algemeen 14 uur geleden
Winnaars voorronde Friesland bekend
Winnaars voorronde kunstbende Friesland bekend Algemeen 15 uur geleden
De tweedehands boekenverkoop in de Doopsgezinde Kerk te Drachten gaat binnenkort weer los. Tekening ter illustratie.
Verkoop 2e hands boeken in Drachten Algemeen 17 apr, 17:00
Op dinsdag 30 april bij De Fytsdokter
Tworby testdag bij De Fytsdokter in Kollumersweach Algemeen 17 apr, 15:51
De voorstelling heet dit jaar lytse Pier en de flok fan it Berneiepenloftmuseum. Een stuk gebaseerd op de film Night at the museum
Het berneiepenloftspul geeft een inkijkje in de Friese cultuur Algemeen 17 apr, 15:00
Stef Boes, overgangsconsulente van Nieuw Getij.
Specialistisch verpleegkundige overgang/ vrouwenzorg Algemeen 17 apr, 14:02
Zachte natuurtinten, maar ook vrolijker accenten van kleur zie je terug in de collectie voor de
allerkleinsten.
Aline Fashion breidt uit met babycollectie Algemeen 17 apr, 13:15
Probeer een speed-pedelecs van Klever bij Egbert Tweewielers.
Probeer speed-pedelecs van Klever tijdens opstapdag bij Egberts Tweewielers Algemeen 17 apr, 11:53