Logo actiefonline.nl
Albert Kok (links) en Niels Helbig voor het kantoor van FRL.
Albert Kok (links) en Niels Helbig voor het kantoor van FRL. (Foto: Klaas Rozema)
Zakelijk

"Wij zorgen voor efficiënte werkwijze en een forse besparing"

  Bedrijven

LEEUWARDEN - Vandaag gehaald, morgen bezorgd. FRL is specialist in het verzenden van post, pakketten en pallets en het huis aan huis verspreiden van (reclame)drukwerk door heel Nederland. "Full-service", zegt manager commerciële zaken Niels Helbig. "Wij ontzorgen onze opdrachtgevers. Bovendien besparen zij aanzienlijk op portokosten."

"Klanten komen uit het mkb en (non-)profitorganisaties, maar het kunnen ook particulieren zijn. Bij FRL in Leeuwarden werken honderd medewerkers. Het bedrijf heeft vijfenzeventig postdepots in Friesland en 2500 bezorgers.

"Wij verzenden poststukken, drukwerk en mailings, zowel geadresseerd als ongeadresseerd. Dat kan doelgroepgericht gebeuren of huis-aan-huis." Ook distribueert FRL pakketten en pallets door het hele land.

"Klanten leggen eenvoudig hun te versturen poststukken, pakketten en pallets klaar. Wij halen ze op, frankeren en bezorgen op de afgesproken dag." Op die manier wordt klanten veel werk uit handen genomen. "Onze portokosten zijn relatief laag. Een brief bijvoorbeeld verzenden wij voor 45 cent. Dat kan een bedrijf soms wel een besparing opleveren van twintig tot veertig procent."

Efficiënte oplossingen

FRL maakt afspraken over de eisen waaraan de bezorging moet voldoen. Vindt die plaats binnen 24 uur, 48 uur of is het 'uitstelbaar'? "Dat laatste kan voordelig zijn", vertelt Niels Helbig. Meedenken met de klant is een sterke eigenschap van FRL. "Wij komen met ideeën om processen te versnellen of efficiënter te maken waar niemand aan dacht."

De focus van FRL ligt op de zakelijke markt. Zo verzorgt het Leeuwarder bedrijf de wekelijkse verspreiding van Weekblad Actief. Ook haalt het dagelijks de post op bij scholen en gemeenten om deze vervolgens (landelijk) te bezorgen bij de geadresseerden. Voor webshops en industriële bedrijven distribueert FRL pakketten en pallets door heel Nederland.

Daarnaast verzorgt en bezorgt FRL drukwerk. De klant levert eenvoudig een pdf-bestand aan en vertelt wat de doelgroep is. FRL zorgt voor zowel het drukproces als een passend verspreidingsgebied. "Gaat je folder over tuinmeubilair dan bezorgen wij niet bij flats, maar huis-aan-huis in woonwijken met tuinen. Geef je wensen door en wij komen met een scherpe offerte."

reageer als eerste
Meer berichten
 

Nieuws uit Leeuwarden

De mens wordt op het verkeerde been gezet
14/2
Concert Simone Lamsma in de Bonifatiuskerk
8/2
Greetje Bijma zingend door duinen in Fiel de Nacht
28/12
Van Ouds Meubelen opent nieuwe winkel aan Voorstreek in Leeuwarden
20/12
Mazzelshop Leeuwarden nu even enorme kerstshow
6/12
Stadtmüller: specialist in schoenen en voetzorg
15/11
Plameco: compleet plafond in een dag gemonteerd!
13/11
De mannen van Dekker pasten de app aan voor Actief
9/11
"Wij zorgen voor efficiënte werkwijze en een forse besparing"
9/11
24 Friese buslijnen worden 'gestrekt'?
25/10
Meer nieuws uit Leeuwarden >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten