Familie Couperus blij met service van Mezutec

Zaken Zakelijk

HARKEMA - Mezutec Waterzuiveringssystemen b.v. levert waterontharders voor de zakelijke en particuliere markt. De ontharders filteren diverse vervuilende stoffen als kalk en magnesium uit het water, waardoor kalkaanslag in de badkamer wordt voorkomen, en apparatuur langer meegaat. Ook blijkt uit vele reacties van de klanten dat het filteren van het water positieve effecten heeft bij een droge huid of andere huidproblemen. Het gezin van Sjoukje Couperus uit Harkema werd in het voorjaar klant bij Mezutec. In dit interview vertelt ze over haar ervaringen met het bedrijf.

Wat waren uw beweegredenen om een waterontharder aan te schaffen?

"In mijn omgeving hoorde ik enthousiaste ervaringen over de apparaten. Sommige collega's en kennissen hadden een waterontharder geïnstalleerd en van hen hoorde ik over de voordelen ervan. Ik had altijd een gruwelijke hekel aan die ontsierende kalkdruppels op onze douchedeur en hoorde dat die met een ontharder verleden tijd zouden zijn. Dat was een belangrijke motivatie. Daarnaast vond ik het een groot voordeel dat apparatuur langer meegaat doordat het water zuiverder is."

Waarom koos u voor Mezutec?

Ik kende Mezutec omdat het een sponsor is van de lokale voetbalclub waar ik penningmeester van ben. De club had last van teveel kalk in de leidingen bij de kantine, en schafte een waterontharder aan.

Daarna ben ik zelf ook op onderzoek uitgegaan. Ik ontdekte dat Mezutec een goede prijs-kwaliteitverhouding bood en besloot met ze in zee te gaan."

En hoe is dat bevallen?

"Heel goed! Ik ben vooral zeer te spreken over het feit dat er direct iemand langskwam om de situatie ter plekke te bekijken en advies te geven over de verschillende types. Er werd aangegeven dat ook het water buiten makkelijk aangesloten kon worden op de ontharder, een extra voordeel!

De installatie verliep probleemloos, en toen wij toch nog de locatie van de ontharder wilden wijzigen van de bijkeuken naar de kelder, was dat geen enkel probleem. Alles werd netjes achtergelaten."

En na de installatie?

"De ontharder werkte meteen. Het water is sindsdien heerlijk zacht en de douchedeur is schoon! De handdoeken, die ik altijd op de lijn hang te drogen, zijn zachter. Ook bij de voetbalkantine zijn de kalkproblemen opgelost.
Na een tijdje kwam er iemand langs om monsters van het water te nemen, zodat we er zeker van konden zijn dat de ontharder zijn werk deed."

Nog problemen gehad met de ontharder?

"Nee, helemaal niks. Ik ben heel blij! Ik zei laatst nog: hadden we dat maar veel eerder gedaan. Het apparaat staat in een hoekje in de kelder en ik merk er helemaal niks van. Ook is er vrijwel geen onderhoud nodig. Mijn man vult elk half jaar ongeveer het zout bij, maar dat is dan ook alles. Toen het zout onlangs op was, dat was ook nog midden in de bouwvak, schrok ik wel even. Maar nadat ik een mailtje had gestuurd, kwam diezelfde middag Annamarie van der Bij van Mezutec het erf oprijden om een zak te brengen."

Wilt u ook fluweelzacht water, apparatuur die langer meegaat, minder schoonmaakwerk en een zachte huid? Neem contact op met Mezutec via 0512-544101 of mail naar info@mezutec.nl.

Actueel

Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 1 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 2 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 3 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 3 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 4 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 5 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 20 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 21 uur geleden
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 22 uur geleden
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 23 uur geleden
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen gisteren
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen gisteren
Pesten is een onzichtbare pijn die overal kan toeslaan.
Samen streven naar een pestvrije samenleving Algemeen 18 apr, 11:03
'Nifelje mar ta!' gaat door!
'Nifelje mar ta!' yn Dokkum gaat door! Algemeen 18 apr, 10:00
Willem Helfrich neemt u mee op een reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland.
Lezing: Gevangen in Friesland Algemeen 18 apr, 09:23
Winnaars voorronde Friesland bekend
Winnaars voorronde kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 08:30