Ingrid van der Wal viert op eigen wijze haar eerste competitiedoelpunt.
Ingrid van der Wal viert op eigen wijze haar eerste competitiedoelpunt. Foto: Jouke Dantuma

Libertas morst schlemielig punten tegen Zeemacht

Algemeen

DEN HELDER - De verschillen tussen de meeste teams in de eredivisie zaal voor vrouwen zijn klein. Dat betekent dat wedstrijden vaak worden beslist op details. Hoewel je je kunt afvragen of het missen van grote kansen een detail is, pakte het voordeel dit keer uit voor msv Zeemacht uit Den Helder Voor de tweede keer op rij verloor Libertas uit Damwâld met een marge van maar één doelpunt. En wederom werd het 2-1. De druiven waren zuur en de afsluitdijk leek stukken langer op de terug- dan heenreis.

De eerste helft was voor de neutrale toeschouwer – die er niet was - smullen geblazen. Beide teams speelden volle bak op de aanval. Dat betekent bijna automatisch veel kansen, veel fouten, veel overtredingen en veel emotie; alles wat zaalvoetbal zo leuk maakt. Toen de klok op tien minuten stond en Ingrid van der Wal de Damwâldsters op voorsprong zette, hadden de keepsters Joukje van der Meer en Dionne Vasmeer al meerdere reddingen moeten verrichten. De sterk spelende Van der Wal revancheerde met haar eerste competitiedoelpunt zich van haar zwakke optreden tegen Alkmaar. Na dit doelpunt had de in Oostrum woonachtige aanvalster misschien wel vroegtijdig de wedstrijd kunnen beslissen. Maar oog in oog met keepster Vasmeer vergat ze voor de tweede keer te punteren. Ook Renza Dijkstra kwam in eenzelfde scoringspositie terecht, maar faalde ook.
Door een ongelukkig eigen doelpunt van Thirza Leistra raakte Libertas even van slag. Het was Joyce Kwast die hiervan even later optimaal profiteerde door de bal achter de kansloze Joukje van der Meer te schieten.

Zeemacht startte de tweede helft nog zeer offensief. Fabiënne Vaalt raakte de paal. Een Lara Decker haar achterwaartse kopbal ging naast. Libertas had vooral moeite met de veel gehanteerde lange bal van Zeemacht. Daarna was het éénrichtingsverkeer naar het doel van Zeemacht. Dit leverde uiteindelijk maar één grote kans op. Esther Dekker soleerde in de as van het veld richting het vijandelijke doel, maar ook zij stuitte op de onverzettelijke goalie van Zeemacht. De ruststand werd uiteindelijk ook de eindstand.

Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard Algemeen 5 uur geleden
Theatervereniging in Oudega speelt
Theatervereniging "op e nij Bigoun" uit Oudega speelt de komedie met de titel "Ut" van Nick Hall Algemeen 20 uur geleden
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 21 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 21 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 22 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 22 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 23 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 23 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen gisteren
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 28 mrt, 12:00