Seye Herke Brinkman, commissaris van de Koning Arno Brok, ondernemer Feico Westra en burgemeester Jeroen Gebben tijdens de opening van de vernieuwde Meubelfabriek.
Seye Herke Brinkman, commissaris van de Koning Arno Brok, ondernemer Feico Westra en burgemeester Jeroen Gebben tijdens de opening van de vernieuwde Meubelfabriek. Foto: Doede Westra

Vernieuwde showroom Meubelfabriek Westra geopend

Algemeen Zakelijk

Sociaal duurzame beleid van meubelfabriek spreekt veel klanten aan

BURGUM - Op vrijdag 5 juli openden commissaris van de Koning Arno Brok en burgemeester Jeroen Gebben de vernieuwde showroom van Meubelfabriek Westra. Brok combineerde de opening met een bedrijfsbezoek, want de meubelfabriek is een koploper op sociaal duurzaam gebied.

Ondernemer Feico Westra is de aandacht vanuit de overheid inmiddels wel gewend. "Overheidsinstanties doen graag zaken met ons. Zo hebben wij veel gemeentehuizen ingericht, maar ook meubels aan de Tweede Kamer geleverd. Net hebben wij opdracht gekregen om het gemeentehuis van Heerhugowaard te voorzien van meubels." Volgens Westra geven het eerlijke product en het sociaal duurzame beleid vaak de doorslag om te kiezen voor Meubelfabriek Westra. "Wij maken op ambachtelijke wijze meubels in de eigen fabriek in Burgum. Wij halen werk naar de regio. In de fabriek werken wij veel met mensen die anders waarschijnlijk in een sociale werkplaats terecht zouden komen. Ze hebben hier een normale baan. Als je ze serieus behandelt en goed ondersteunt kunnen ze ontzettend veel. Zelf ben ik 26 jaar geleden in een melkertbaan begonnen en nu heb ik een meubelfabriek waar iedere week tussen de 35 en 50 meubels gemaakt worden." Dat een goed sociaal beleid aanstekelijk werkt blijkt tijdens het interview. Een groepje medewerkers van zorgorganisatie Noorderbreedte kijkt in de showroom rond. "Deze twee dagen komen er veertig medewerkers van Noorderbreedte langs", zegt Westra. "Zij beslissen mee welke nieuwe meubels er in twaalf nieuwe woonunits komen. Dat is toch prachtig!"

De showroom bij de meubelfabriek is na de verbouwing twee keer zo groot geworden. Dankzij het twaalf meter lange raam kun je nu vanuit de showroom de fabriek in kijken. In de fabriek zijn er nieuwe gereedschappen bijgekomen en alle verlichting is vervangen door LED-verlichting. De verbouwing is gerealiseerd door bedrijven uit de regio. Ook organisatorisch is er een verandering doorgevoerd. Seye Herke Brinkman is tot het bedrijf toegetreden. Hij gaat zich richten op de inkoop zodat Feico en Sandra Westra zich volledig kunnen richten op het ontwerpen en de verkoop. "Wij zijn nu helemaal klaar voor de komende tien jaar!"

Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg 22D2
Burgum | www.meubelfabriekwestra.nl
0511-402559

Commissaris van de Koning Arno Brok opent de vernieuwde showroom door het doorknippen van een lint.
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 3 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 4 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 6 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 7 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 8 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 22 uur geleden
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen gisteren
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30