Spectaculaire showavond Wardy Kollum

Algemeen

KOLLUM - Zaterdag 15 juni hield gymnastiekvereniging Wardy Kollum haar uitvoering als afsluiting van een sportief seizoen. Na maanden voorbereiding was het resultaat een spetterende show met als thema 'Netflix'.

Na de generale repetitie, waarbij de laatste puntjes op de i werden gezet, stroomden vanaf 18.00 uur de eerste toeschouwers de in stijl versierde Van Der Bij-hal binnen. Om 18.30 uur werd de show gestart door een in Kollum welbekende filmregisseur met zijn vrouw.  Al snel daarna betraden alle leden de vloer met een openingsdans op muziek van Ghostbusters. De optredens volgden elkaar daarna in rap tempo op. Groepsacts werden afgewisseld met acrogymoefeningen van de Kollumer acroteams.

De kleuters lieten een act zien op muziek van Junglebook en werden onder begeleiding van juf Yvonne en haar assistenten als heuse olifanten en beren de jungle vol spannende hindernissen in begeleid. Hierna werd de Leeuwenkoning tot leven gebracht door de kinderen van de recreatiegroepen 3 en 4. Met de mooiste radslagen en sprongen over de kast lieten zij zien wat zij afgelopen jaar allemaal hebben geleerd.

De meiden van de turngroep kwamen als Chipettes ten tonele en lieten op het nummer 'All The Single Ladies' een vrolijke dans zien met acrobatiek op de airtrack en een knap stukje balans op de evenwichtsbalk.

De acrogymmeiden van de E-lijn kwamen als Annie en de andere kinderen uit het weeshuis al poetsend en schrobbend de vloer op. Op vrolijke muziek lieten zij allerlei knappe torens en gooi-elementen zien met leuke dansstukjes tussendoor.

Alsof er nog niet genoeg dieren de sporthal hadden betreden, kwamen ook de Pink Panthers de vloer op geslopen. Deze meiden van de recreatiegroepen 5 tot en met 8 lieten door gymnastiekoefeningen op de evenwichtsbalk en de lange mat zien dat zij qua behendigheid niet onder doen voor echte panters. Bij de tweede act van de turngroep vertolkten de meiden de overvallers van de populaire serie 'La Casa De Papel'. Op opzwepende muziek lieten zij een spannende act zien waarbij de overslagen, salto's en flikflakken je om de oren vlogen.

Voor de slotact van de avond werd de vloer verbouwd tot een tropisch regenwoud waarbij de acrogroep van het C- en D-niveau een prachtige Avatar act toonde, waarbij het publiek soms de adem inhield door het zien van de mooie stukken dans in combinatie met hoge gooi-elementen en salto's en beheersing in de balanselementen.

Als afsluiting gooide de dj er een paar feestnummers tegenaan, wat resulteerde in een gezellig feestje op de vloer. Hierna was het nog tijd voor het afscheidspraatje waarbij het bestuur, leiding en de commissieleden voor de uitvoering even in het zonnetje werden gezet voor al hun geleverde inzet.  Ook het acroteam Yvonne Talstra, Nathalie Terpstra en Annyk te Vries mocht naar voren komen om een bloemetje in ontvangst te nemen voor hun uitmuntende prestatie op het Nederlands kampioenschap waarbij zij vorige week tweede zijn geworden.

Het seizoen zit er bijna op en er zullen nog een drietal weken trainingen gegeven worden. Ook zal het acroteam Renee Fleury en Sjoukje Spijkerman volgende week nog in actie komen op het Nederlands kampioenschap in de Ahoy Rotterdam en daar strijden voor een mooi resultaat.

Voor nu wordt er teruggekeken op een mooi en succesvol seizoen met een prachtige uitvoering als slot.

Actueel

Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 7 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 8 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 9 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 10 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen 10 uur geleden
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 12 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 12 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 13 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 15 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 15 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 16 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 24 apr, 17:23
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 24 apr, 16:34
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 16:03
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 24 apr, 15:00
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 24 apr, 14:00