Het team van GeldXpert Noordoost Friesland: Heine Kooistra, Alie Braaksma, Freddie Kooistra en Jappie Braaksma. Op de foto ontbreekt freelancer Wendy Keizer-Wijma.
Het team van GeldXpert Noordoost Friesland: Heine Kooistra, Alie Braaksma, Freddie Kooistra en Jappie Braaksma. Op de foto ontbreekt freelancer Wendy Keizer-Wijma. Foto: Actief Media

GeldXpert Noordoost Friesland: altijd een passende hypotheek

Algemeen

Al tien jaar hét adres voor betrouwbaar hypotheekadvies en alle andere geldzaken

BURGUM - Veranderde regels maken hypotheken steeds complexer. Heine Kooistra en Jappie Braaksma van GeldXpert hebben als missie om huizenkopers op een laagdrempelige manier aan de best passende hypotheek te helpen. "Hoe ingewikkeld alle regels ook zijn, wij leggen ze graag eenvoudig uit", zegt Kooistra. Het hypotheekadvies stopt niet na de koop van het huis. "Wij houden contact met de klant zodat de hypotheek passend blijft bij de woonwensen".

Vaak hebben klanten voor een adviesgesprek online al even 'berekend' hoeveel ze kunnen lenen en wat de maandlasten zijn. In de praktijk blijkt de uitkomst van de berekening vaak net even anders. "Vroeger had je alleen starters en doorstromers", vertelt Kooistra. "Nu telt iemands gehele hypotheekverleden mee. Dit zorgt voor veel complexere berekeningen." Braaksma en Kooistra hebben samen meer dan zestig jaar ervaring in de financiële wereld en duizenden hypotheekaanvragen achter hun namen staan. Toch gaan ze ieder jaar drie dagen op cursus om op de hoogte te blijven van nieuwe regelgeving. De veranderende regelgeving biedt soms ook kansen. "Sinds vorig jaar is het voor bijvoorbeeld senioren gemakkelijker om een woning te kopen", legt Braaksma uit. "Ook zijn er speciale regelingen voor duurzaamheid."

GeldXpert is helemaal onafhankelijk. Hierdoor zijn hypotheken van alle banken beschikbaar. "De persoonlijke situatie van de klant is altijd leidend", aldus Braaksma. "Goedkoper is niet altijd beter. Soms kun je een paar euro per maand besparen, maar zijn de voorwaarden daardoor veel minder. Dan raden wij dat af."
Naast hypotheken kun je bij GeldXpert ook terecht voor alle andere geldzaken, zoals verzekeringen, belastingadvies en zelfs bedrijfsfinancieringen. In tegenstelling tot veel andere hypotheekadviseurs rekent GeldXpert geen kosten voor nazorg. Iedere twee jaar gaan de adviseurs met de klant in gesprek om te kijken of de hypotheek nog steeds goed bij de woonsituatie aansluit.

Zoek je een passende hypotheek of wil je in gesprek gaan over jouw financiële situatie? Bel dan 0511 463 922 of stap gerust eens binnen op Elingsloane 2-B in Burgum. Op verzoek is een afspraak buiten kantooruren of bij jou thuis ook mogelijk.
www.geldxpert.nl/burgum

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 5 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 6 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 8 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 8 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 9 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 10 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 11 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21