VV Drachten met moeite langs VC Trynwâlden

Algemeen

DRACHTEN - De tweede klasse van het zondagvoetbal komt voor Voetbalvereniging Drachten steeds dichterbij. In een matig duel schudden de Drachtsters VC Trynwâlden van zich af. Anton Vredevoort zette de koploper in de derde klasse op het goede spoor met twee doelpunten en een assist. Het beslissende doelpunt viel uitgerekend in de periode dat VC Trynwâlden net terug kwam in de wedstrijd: 3-1.

De Drachtsters snakken al een paar jaar naar voetbal op een hoger niveau. Het is te lang geleden dat VV Drachten toonaangevend was in het noordelijke amateurvoetbal. "We horen ook thuis in de tweede klasse met incidenteel een uitschieter naar de eerste klasse", zegt voorzitter Durk Meijer. De club aan de rand van het centrum heeft zo'n vierhonderd jeugdleden en uit dat grote arsenaal worden de spelers van de eerste selectie geworven. Het matige spel van zondag was niet representatief voor de potentiële kwaliteiten van de jonge ploeg, die beter moet kunnen. "Als we minder goed spelen winnen we ook, in de tweede helft, toen Trynwâlden meer de diepte zocht, leden we te snel en te veel balverlies", zegt trainer Willem Brouwer van VV Drachten. Voor VC Trynwâlden liggen de belangen heel anders. De ploeg uit Oentsjerk staat nog net boven de nacompetitieplaatsen en moet alle zeilen bijzetten zich te handhaven.

VC Trynwâlden toonde vooral veel inzet, maar was niet echt doortastend. Van aanvaller Dennis Hoogeveen ging de meeste dreiging uit. Drachten voetbalde iets beter, maar hoogstaand was het allemaal niet. Toch kwamen de Drachtsters op een 2-0 voorsprong door doelpunten die elkaar snel opvolgden. Marin Knezovic liet eerst na aangeven van spits Anton Vredevoort keeper Roelof Planting kansloos met een afstandsschot.

Even later was Vredevoort zelf trefzeker toen de verdediging van Trynwâlden er niet goed opstond. De aansluitingstreffer van Trynwâlden bleef uit, omdat Niels Moezelaar naast schoot. VC Trynwâlden gooide na rust nog meer energie in de strijd en had toen het beste van het spel. Danny van der Wal anticipeerde goed op een dieptepass van Martijn Visser en schoot beheerst raak: 2-1. Drachten zat in 'een wak' en zag veel passes mislukken. Trynwâlden had de beste kansen en het was wachten op de gelijkmaker, maar op dat moment forceerde Drachten de definitieve beslissing. De verdediging uit Oentsjerk stond niet goed bij een vrije trap, waarna Anton Vredevoort de 3-1 kon intikken. Trainer Frans Munsterman had de niet fitte spits Ruurd Algra nog achter de hand, maar hij kwam niet in actie. "Als het 2-1 was gebleven had ik hem ingebracht, maar toen het 3-1 werd heb ik hem op de bank gelaten", zegt Munsterman. "Dit seizoen verloopt voor ons teleurstellend. Ik had verwacht dat we bovenin zouden meedoen, maar door allerlei blessures zijn we behoorlijk gehandicapt. Als het vertrouwen terugkeert, moeten we een goede eindsprint in de competitie kunnen inzetten en ons veilig spelen. In deze wedstrijd waren we zeker niet minder dan Drachten."

Willem Brouwer heeft zijn hoop gevestigd op promotie en verbindt daaraan eigenlijk zijn toekomst bij de club uit Drachten. "Nee, ik heb nog niet bijgetekend bij Drachten. De tweede klasse is een stuk interessanter, met tegenstanders als Jubbega, Oerterp en Hoogezand." Bij deze derby's zal ook het publiek terugkomen, want wedstrijden in de derde klasse met veel tegenstanders uit Groningen zijn bepaald geen publiekstrekker voor het ambitieuze Drachten.

Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 3 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 5 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 6 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 7 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 21 uur geleden
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 uur geleden
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen gisteren
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00