Houtigehage danst met de minimusical 'Griis'

Algemeen

HOUTIGEHAGE - 'Griis' is de titel van een minimusical waarmee ze in Houtigehage de show willen stelen. De afgelopen maanden hebben ze in dit dorp in Smallingerland niet stilgezeten.

In het kader van 'Tijd voor Talent' zijn er drie korte en avontuurlijke culturele activiteiten georganiseerd waarbij voorop staat: lekker samen bezig zijn, bijleren en plezier maken. Zo wordt er gezongen (onder leiding van dirigent Meindert Bosklopper), gedanst (danseres Amber Weel heeft daarbij de leiding) en zijn er houtbewerkers druk bezig geweest (onder leiding van meubelmakers Harry van der Velde en Sietse Hansma). Zij hebben decorstukken voor 'Griis, de minimusical' gemaakt.

Kunstenaar en theatermaker Caro Kroon van collectief SPOONK smeedt de drie activiteiten tot één geheel: minimusical 'Griis'. De eenmalige voorstelling op 14 december noemen de deelnemers heel bescheiden 'presentatie': "Wy litte sjen wat wy leard hawwe", zegt Minke Slotegraaf, die op verzoek van Keunstwurk als aanjager optrad. "Earst soene wy it mei allinne 60-plussers dwaan, mar doe wie it tal dielnimmers wat te lyts. No dogge ek jongere minsken mei, de measten binne 50-plussers."

Diverse liedjes uit de Engelstalige musical 'Grease' zouden ook in het Engels worden gezongen, maar sommige deelnemers vonden dat te moeilijk. "Dêrom dogge wy no alles yn it Hollânsk, sawol de sprutsen tekst as ek de ferskes. Want der binne ek dielnimmers by dy't it Frysk net machtich binne", legt Minke Slotegraaf uit.
Donderdagmiddag 6 december was de eerste repetitie in dorpshuis De Huchte, waar alle deelnemers samenkwamen en Caro Kroon mocht proberen er één geheel van te maken. Actief Media was hierbij aanwezig om foto's en filmfragmenten te 'schieten'.

Vrijdag 14 december van 20.00 uur tot circa 22.00 uur in dorpshuis de Huchte is de openbare presentatie, met speciale medewerking van het zangeressenduo The Polkadots. De toegang is gratis en vol = vol. Vergeet uw dansschoenen niet, want het publiek mag meedoen aan een danswedstrijd. Zie ook www.tijdvoortalent.frl.

Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 2 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 3 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 4 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 5 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 6 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 7 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 22 uur geleden
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 23 uur geleden
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 23 uur geleden
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen gisteren
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen gisteren
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 24 apr, 13:02
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 12:05