Wereldkampioenschap Dogfrisbee in Houtigehage

Algemeen

HOUTIGEHAGE - Voor het eerst heeft het Wereldkampioenschap Dogfrisbee van de UFO in Nederland plaatsgevonden. Maar liefst 63 hondeneigenaren met 73 honden uit 12 verschillende landen, waaronder 12 Nederlanders, hebben deelgenomen aan dit unieke evenement. Met prachtige weersomstandigheden werd op vrijdag, zaterdag en zondag het voetbalveld van SV Houtigehage omgetoverd tot wedstrijdveld waar vele hondeneigenaren en geïnteresseerde bezoekers naartoe kwamen.

Het WK heeft nu voor het derde keer buiten Amerika plaatsgevonden en dan mocht er ook nog een Amerikaanse met de eerste plaats naar huis gaan!
Omdat de sport oorspronkelijk uit Amerika komt, was het nogal lastig om de Amerikanen ervan te overtuigen om het WK buiten Amerika te laten plaats vinden. Vijf jaar lang heeft Reint Elzinga, bestuurslid van de UFO en eigenaar van de Dogfrisbee hondenschool Fly 'em High in Boelenslaan, erom gevochten. Zwitserland was in 2014 het eerste land, na Amerika, waar het WK mocht plaats vinden. In 2016 werd het in Duitsland gehouden en dit jaar dus in Nederland; en dat terwijl de sport hier al sinds 1998, maar liefst 20 jaar, bestaat.

De Amerikaanse Kirby Mcilveen met haar hond Torch wisten de begeerde titel van de 'Open Combined'klasse met 161,8 punten te verdedigen en is net als vorig jaar wereldkampioen Dogfrisbee. Deze klasse combineert de disciplines Freestyle en Distance. Je diende dus aan beide onderdelen deel te nemen. Op de tweede plek, met maar 0,2 punten verschil eindigde Oscar Mauricio Arevalo met de hond Afrika uit Colombia, gevolgd door de Italiaanse Marina Fangareggi met Venus, op de derde plek. Als beste Nederlandse deelnemer en met haar 13 jaar tegelijk jongste deelnemer van het WK, kon Amy von Piekartz met haar hond Kate de elfde plek van 54 deelnemers bemachtigen. Ook in de losse disciplines waren er grote titels te winnen.

Zaterdagochtend heeft Roel Haverkort, wethouder van de gemeente Smallingerland het WK officieel geopend. Dit in stijl door een frisbee voor een hond te gooien. Naast het WK was er voor de vele bezoekers die dit weekend naar Houtigehage kwamen nog veel meer te beleven. Zo waren er aantal verschillende stands, de dierenambulance Noord Oost Friesland, kinderen konden zich laten schminken of lekker op een springkussen spelen en op zondag was er een portretfotograaf voor de bezoekershonden en -kinderen. SV Houtigehage nodigde uit voor versnaperingen in de kantine en bij de barbecue die met dit weer een groot succes was.

De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 18 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 19 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 20 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 20 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 21 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 21 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 22 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 23 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen gisteren
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 28 mrt, 10:00
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 28 mrt, 09:36