Wereld Kampioenschap Dog Dance in Ruinerwold

Algemeen

RUINERWOLD - Het FCI Wereld Kampioenschap Dog Dance 2018 is in de Sporthal Buddingehof in Ruinerwold van 20 tot en met 22 juli 2018. Hieraan nemen hondenliefhebbers deel uit de regio, zoals Grietje Wagenaar uit Burgum. Ook Janny Drost uit Twijzelerheide en Esther Niemeijer uit De Westereen staan op de deelnemerslijst.

Ondanks dat Dog Dance al ruim tien jaar in Nederland wordt beoefend, is het nog maar kort gereglementeerd als hondensport onder de FCI. FCI is een overkoepeld orgaan, dat de verschillende hondensporten onder zich heeft om zo wereldwijd één vaste richtlijn hanteert. Na Rusland en Duitsland is Nederland het derde land dat het Wereld Kampioenschap Dog Dance mag gaan organiseren. De online kaartenverkoop is van start gegaan. Dogdance is een hondensport, waarbij de hond verschillende trucjes en bewegingen worden aangeleerd, die aan elkaar worden gekoppeld tot een routine. Deze routine kan een dans zijn, maar zou ook een act kunnen zijn. Daar wordt dan muziek onder gezet om het plaatje compleet te maken.

Dogdance is er in twee divisies, Heelwork To Music en Freestyle. Bij Heelwork to Music draait het vooral om volgen. De hond volgt de handler in ongeveer tien verschillende posities ten opzichte van de handler. Freestyle is eigenlijk alles wat Heelwork niet is. De hond mag op afstand werken, is niet verplicht aan posities en variaties zijn veelal groter dan bij Heelwork. Natuurlijk zal er van Nederland ook een team naar het WK worden gezonden. Voor Team Heelwork to Music bestaat dit uit Marina Delsink uit Sleen met Gwydion, Tanja Leblanc uit Sibculo met Chendo. Grietje Wagenaar uit Burgum met Floris, Janny Drost uit Twijzelerheide met Dana  en Marian Smit uit Bovensmilde met Kulta (reserve).

Voor Team Freestyle zijn dat: Grietje Wagenaar met Floris, Bregtje Hut uit Leeuwarden met Troy, Eline van Oosterom uit Uithoorn met Catoo, Aniek Oerlemans met Breezz uit Bant en Esther Niemeijer uit De Westereen met Yuna (reserve). Zij zullen met zijn allen Nederland vertegenwoordigen op dit evenement.

Op 19 juli is de trainingsdag van alle teams. Deze is vrij toegankelijk voor iedereen die er interesse in heeft. Rond de klok van 18.00 uur zal de openingsceremonie starten, waar alle landen zich zullen presenteren aan het publiek. Vrijdag 20 juli is de wedstrijddag voor de Heelwork to music (HTM). Zaterdag 21 juli is de wedstrijddag voor de Freestyle. Op zondag 22 juli is de finaledag. De tien beste van de HTM en de tien beste van de Freestyle zullen dan nog een keer hun routine laten zien voor de jury en het publiek. Aan het einde van de finale wordt duidelijk wie zich wereldkampioen 2018 HTM mag noemen en wie wereldkampioen 2018 Freestyle. Meer informatie over het WK Dogdance is te vinden op de speciale website: www.wcdogdance2018.com Via deze website start ook de online verkoop van tickets (€ 5,- per dag en € 12,50 voor 3 dagen).

Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 3 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 17 uur geleden
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 19 uur geleden
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 21 uur geleden
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen gisteren
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30