Zeven medailles Judo Kings op Open Deens kampioenschap

Algemeen Sport

SEJLE - Afgelopen weekend hebben de Judo Kings op de judomat gestaan in Sejle Denemarken. Hier werd het Open Deense Kampioenschap georganiseerd. Het toernooi was niet zo sterk bezet als de Open Nederlandse Kampioenschappen, maar op dat soort momenten zou je als club moeten laten zien dat je de beste bent.

De Kings zijn met acht judoka's naar Denemarken gegaan. Op zaterdag moest Sem Walinga (Dronrijp) in de klasse tot 50 kilogram en in de klasse tot 55 kilogram strijden, in beide categorieën won hij het goud. Mark Klokman (Feanwâlden) won het goud in de klasse  tot 34 kilogram en Ruben Walinga (Dronrijp) won zilver in deze klasse. Ruben deed ook nog mee in de klasse tot 38 kilogram en hier won hij het brons. Rixt Geertsma (Feanwâlden) deed mee in de leeftijdsklasse tot 18 jaar, ondanks dat zij nog maar tot 15 jaar is. Toch wist ze knap kampioen te worden in de klasse tot 48 kilogram. Nathan Klokman (Feanwalden) won al zijn partijen, maar verloor een finalepartij.  Zilver is zeker ook een goede prestatie.

Op de eerste dag hadden de Kings al 7 medailles, 4 keer goud, 2 zilver en 1 brons. Op zondag waren de andere de meiden onder de 15 jaar aan de beurt. Bij de meisjes tot 15 wist Minke de Ruiter (De Westereen) in de klasse tot 32 kilogram goud te winnen. Milou Hendriks (Grou) was eigenlijk ingedeeld in de klasse tot 36 kilogram, maar deed mee in de klasse tot 40 kilogram en werd knap kampioen. Rixt Geertsma won nogmaals haar klasse tot 48 kilogram, maar dan nu in de klasse tot 15 jaar en ze won daarnaast ook de klasse tot 52 kilogram in de categorie tot 15 jaar.

Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 17 uur geleden
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 19 uur geleden
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 20 uur geleden
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 21 uur geleden
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 uur geleden
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 23 uur geleden
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen gisteren
De kampioensploeg van Warga.
Warga kampioen na 0-3 winst op Nieuw Roden Algemeen 21 apr, 22:06
Een moment uit de wedstrijd van Libertas tegen FC Marlène.
Libertas kan het niet bolwerken tegen koploper FC Marlène Algemeen 21 apr, 21:28
Ropta Boys en Viod strijdbaar maar scoren niet.
Ropta Boys en Viod strijdbaar maar scoren niet Algemeen 21 apr, 21:17
Be Quick Dokkum vergeet te winnen van Wykels Hallum.
Be Quick Dokkum vergeet te winnen van Wykels Hallum Algemeen 21 apr, 19:59