Benefietconcert folkband Irish Stew voor goed doel

Algemeen

BURGUM - De drie leden van Irish Stew waren eigenlijk al gestopt met optredens, maar de populaire folkgroep maakt nog één keer een comeback om geld op te halen voor KWF Kankerfonds. Alle bekende nummers zullen op 3 februari van acht tot twaalf uur 's avonds de revue passeren in De Pleats in Burgum.

Ook Openbare Scholengemeenschap Singelland brengt geld bij elkaar voor het KWF Kankerfonds. Twee teams met personeelsleden, leerlingen en ouders beklimmen op 7 juni de alpenreus Alpe d'Huez. Wilt Dijk, bassist bij Irish Stew en docent bij OSG Singelland in Burgum, vertelt dat de plannen van Irish Stew om nog één keer voor een goed doel te spelen, al langer bestaan. "Dat geeft mensen die niet bij onze afscheidsconcerten aanwezig waren nog een keer de kans de band in actie te zien", zegt Wilt Dijk.

Het is alweer een tijdje geleden, dat Irish Stew stopte met optredens, maar de drie muzikanten zijn allerminst 'roestig' geworden. Dijk: "We hebben contact gehouden en oefenen ook voor dit optreden in De Pleats. Dat repeteren gaat prima, alsof we nooit weg zijn geweest. We hebben een set van eenentwintig nummers gemaakt, die we zullen spelen." De muzikanten Johan Juckers, Jan Huitenga en Wilt Dijk zullen alle krakers van weleer brengen, zoals Slappe Douwe, Sjoukje van der Ven, Ouwe Jantsje, Galway Girl en de Oudste Stapper. Ook 't Woanskip zal niet op het repertoire ontbreken. "Irish Stew heeft dit nummer als eerste op de plaat gezet. Toen Anneke Douma er populair mee werd, hebben we het zelden meer gespeeld", zegt Dijk. DJ Winston Black, alias Wiebe Auke Postma, verleent medewerking. Dit concert betekent geen comeback voor Irish Stew. "Dit is echt ons laatste optreden." De Pleats in Burgum sponsort het benefietconcert voor KWF Kankerfonds, waarvoor kaarten kunnen worden gereserveerd via emailadres w.dijk@singelland.nl. Ook zijn ze voor tien euro verkrijgbaar bij De Pleats. Wilt Dijk gaat in juni met een team van Singelland fietsend meedoen aan Alpe d'HuZes. Met deze actie wordt door deelnemers geld bij elkaar gebracht voor de strijd tegen kanker.

Op één dag beklimmen de deelnemers maximaal zes keer de Alpe d'Huez, bekend van de Tour de France. "De teams van Singelland fietsen de berg op. Het is een emotionele tocht, want overal op de route staan herinneringen aan mensen die overleden zijn aan kanker", vertelt Dijk. Deze winter traint hij op een mountainbike. "In het voorjaar stap ik op de racefiets. Ik weet niet of ik de top van de berg zes keer haal, vier keer zou al mooi zijn."

De vestigingen van Singelland in Burgum en Surhuisterveen doen mee, evenals het Drachtster Lyceum en VHS Van Haersmasingel in Drachten. Het streefbedrag van de beide teams is 100.000 euro. Met acties is al een flink bedrag bij elkaar gebracht. Voor bedrijven en instellingen zijn drie sponsorpakketten ontwikkeld.

Het bedrijf kan een naamsvermelding krijgen op het trainingstenue. Maar ook ieder ander bedrag is welkom. Via deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teamsingelland en deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teamosgsingelland kan een team worden gesponsord.

Actueel

Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 24 minuten geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 1 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 16 uur geleden
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 17 uur geleden
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 17 uur geleden
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 18 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 19 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 20 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 23 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen gisteren
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen gisteren
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 23 apr, 19:00
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50